hits

juli 2016

Forskjellen p levering og henting var 150 kroner

Har jeg ftt bot n, eller er det bare nok en surrehueoverskrift? Vel, jeg sparte 150 kroner i dag, og det med bare en barnehagedag imellom. Det er lenge siden sist sparetips, s her kommer et konkret eksempel fra hverdagen.

Vi har gtt over i sommerbarnehage her i kommunen, og det betyr at kun en av de kommunale barnehagene er pen, og barn fra alle de andre barnehagene samles der. Og i r ligger denne barnehagen et stykke unna. Veldig uvant for en som er vant til traske et par steinkast bortover gata og hjem igjen. 

I hvert fall, p veien ligger det opptil flere konomiske fristelser, der bde visakort og kontanter fungerer som betalingsmiddel. Og en av disse svingte vi faktisk innom. Under barnehagelevering.

gasoline costs
Licensed from: discovery / yayimages.com

 


Skiltet lyste 10,90 mot oss, og svingen p bilen fungerte utmerket; her skulle det fylles tank. Som coopmedlemmer flest putter vi ogs coopkortet inn fr betalingskortet, som p akkurat denne stasjonen betyr en tilbakebetaling p 35 re pr liter. Du vet nok hvilken stasjon vi fylte p ogs, du allvitende coopmedlem.

For moros skyld sjekket jeg ogs prisen p det samme, lysende skiltet under henting i barnehagen. Da klarte bilen og sjfren utmerket godt kjre rett forbi. 13,57.

Inkludert coopbonusen er forskjellen p 150 kroner for den mengden vi fylte. Og det er gode penger ta med seg for fylle noen timer tidligere p en mandag. Kilder sier mandag fr 12, rent konkret kan jeg skrive under p mandag kl 10. Mandag kl 15:30 er det i alle fall ikke noe vits i rkjre til noen bensinstasjon. 

#tips #okonomi #bensin #diesel #anbefaling

Tapas som sparemat?

Som nevnt tidligere, er jeg velsignet med en samboer som liker lage mat. Smakfull og nydelig mat. Og i gr klarte jeg faktisk fange yeblikket p kamera fr jeg hivde innp, som regel er maten langt nede i tolvfingertarmen fr jeg husker at jeg har en blogg som liker matbilder innimellom.

Grsdagens middag hos oss ble tapas. Stekt scampi med hvitlk og chili, og hjemmelagde spicy kjttboller med salsa. Tilbehret denne gangen ble ovnsstekte btpoteter med persille og en stor dose aioli.


Vi er, og mange med oss, veldig glad i tapas. Og da gjerne utrolig mange forskjellige sorter. Er vi ute, bestiller vi ofte en av de fleste variantene, pluss en mengde foccaciabrd og aioli. Men nr vi lager hjemme, bruker vi fokusere p en eller to sorter fisk/kjtt, og enten poteter eller brd. Aioli m vre med hos oss uansett. Vi tilpasser ogs slik at ungene kan spise noen av rettene, slik at vi slipper lage flere middager.

Tapas er, hvordan en vender og vrir det, ikke s veldig billig mat lage. Nr en frst lager en tapasrett, tar det ofte bde tid og flere ulike ingredienser. Spesielt om en kun lager til f, kan det vre lurt tenke over om en trenger lage s fryktelig mange varianter fr en fr tapaskosen. 

Noen ganger varierer vi med litt god ost, spekeskinke, potetomelett, foccaciabrd, rykelaks, eggesalat, bacondadler, kyllingvinger, bakt paprika eller andre favoritter, men nr vi lager tapas hjemme, kun til familien, pleier vi begrense det til max 5 ulike bestanddeler. Bde for magen, for en spiser jo til en skjemmes av tapas, og ikke minst for lommeboka.


Synes du dette s ut som kjipetapas, eller hadde du kost deg med en snn tallerken?

Hva er din tapasfavoritt?

#tapas #middag #mat #endeligbilde #tips #sparetips

Du vet at du har satt ovnen p null grader?

"Du vet at du har satt stekeovnen p null grader?" Setningen markerer liksom starten p den nydelige kveldsmaten vr. "Eh, nei, det var ikke helt meningen".

Samboeren min blir litt oppgitt over meg innimellom, og det kan jeg forst. Jeg skulle skru p stekeovnen i det jeg lp opp for forhindre to vkne unger i stedet for en. Og da ble det varmluft. Eller jeg vil kanskje heller kalle det kaldluft. Ettersom den ikke fikk noen grader til selskap.

Det burde egentlig ikke vre mulig. Jeg er spass voksen at jeg har laget min egen mat i flerfoldige r, og ovnen begynner telle noen r, s betjeningen av den er ikke det jeg vil betegne som ny kunnskap. De fltegratinerte potetene sto like forfrosne etter det som skulle vrt halve steketiden, og biffene mtte tas ut av panna igjen. Noget forsinket mat, med andre ord.

Og treffet som skulle bli s klokkerent p starten av fotballkampen, klokket inn rundt det nydelige mlet til Belgia. Godt plassert i sofaen, klar for kos.

For denne gangen hadde vi sltt p den strste tromma. Rdvinsmarinert ytrefilet til han og pepperentrecote til henne. Akkurat slik vi liker det. Med varm mais, ruccolasalat, tomat og agurk, samt bde krydder- og hvitlkssmr, var vi klare for et festmltid. Mtte bare vente litt p disse potetene.

Og som vanlig; tallerkenen er skrapet fr jeg kommer p at et bilde av herligheten hadde gjort seg. Samme det vel, dere klarer forestille dere. Spesielt om jeg sier at det smakte helt vidunderlig. 

Har du spist noe godt i kveld?

#mat #matglede #nam #biff #kveldsmat #nydelig #fredag #kjtt #trivsel 

Grilled steak
Licensed from: leungchopan / yayimages.com

Ja takk, send meg sparetriks p mail

* indicates required