Sparegrisoppdrett- dyrevelferd?

Hva om den barnlige gleden ved sparegrisoppdrett kunne følge oss hele livet? Begeistringen ved å putte pengene ned i ryggen på et lettere overvektig eksemplar av arten, og den klokkeklare troen på at mynt er bedre enn papirpenger.

Dyrevelferden til våre sparegriser er i beste fall truet. Jeg må ærlig innrømme at jeg har forsømt mitt oppdretteransvar. Nettbanken må nok ta noe av skylden, men jeg har selv ansvar for å bruke teknologien til beste for mine dyr. En hører jo skrekkhistorier om sparegriser som ikke har fått næring på flere år. Av de fire grisene her i huset, er det bare to som jevnlig får næring. Og sparebilen og sparenissen(!?) har vel aldri fått hverken vått eller tørt. Hvor mange sparedingser har du i hus?

Mange inntar også en smått arrogant holdning til de skinnende av pengene våre. Småpenger, lommerusk og vekslepenger. Jeg tror disse pengene er de letteste å spare. Enten i oppdrettsnæring eller digitalt i nettbank. Kanskje også en kombinasjon, da det er greit å investere bredt i dagens samfunn.

Å spare «uten at du merker det», som mikrosparing eller trekk til annen konto på lønningsdagen er kjempesmarte metoder. For min egen del er målsetningen et mer bevisst forhold til økonomi, derfor vil sparemetoder der jeg «merker det» bli prioritert. Hvis en igjen drar paralleller til barndommen var jo noe av det beste ved å spare nettopp det å vite at du gjorde det.

Redd sparegrisen! 

#hverdag #sparing #livsstilsendring #økonomi #sparegrisoppdrett

                                                    

                                                      – don’t make me beg –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg