Tør du innrømme at du er dyr i drift?

Jeg har funnet en gjennomborende anelse om at matbutikkvanene mine koster for mye, men hvor mye? Aner ikke. Og uvanene? Enda verre, og kanskje også enda mer ubehagelig å tenke på. Vi tar det alfabetisk,så gjør det ikke like vondt.

Så, for å rive plasteret av: velkommen til matbutikken (del 1).

Vi gjør som vi pleier, tar det vanlige. Gjør vi ikke det da? Kjære vane, du er så behagelig og bedagelig å forholde seg til. Det er jo det som er tralten en må opp av, enten livsstilsendringen er av økonomisk art, at du skal spise mer brokkoli, starte med crossfit eller ha shoppestopp. 

Har du noen gang tenkt over din egen impulskontroll? Den som barn innehar minimalt av der de ligger og vrir seg på gulvet mellom deg og handlevogna fordi *vare* ikke skulle være med hjem likevel. Hvor flink er du selv til ikke å plukke med deg halve nabohylla til det du gikk tvers over butikken for å få tak i? Har dine frittgående impulser tatt kontrollen? 

Hvor flink er du med handleliste? Lager du denne opp mot det som er på tilbud den uka? Hvor flink er du på matkasting? Og da ikke som; wow du kan kaste appelsin kjempelangt! Skriv ned hva du kaster av mat den nærmeste uka- selv rester. Søppelbøtten din forblir, om du vil det eller ikke, den dårligste sparebøssa du har. Selv for brokkoli handlet på tilbud. Overhamstring av ting kun fordi de er på tilbud er en elendig økonomisk vurdering.

Jeg er dyr i drift og glad i mat. Og gjerne akkurat den maten jeg og magen har blitt enige om at vi har lyst på akkurat nå. Og det blir litt av det økonomiske problemet, dette “akkurat nå”. Hvis jeg kan spare 20 kr på å velge *strimlet kjøtt* over *koteletter* av det samme dyret, burde jeg kanskje gjøre det? Enkel modifisering av handleliste kan sannsynligvis spare deg noen kroner hver gang du er i butikken. Hvis yoghurt er det du skal ha, bør du da velge en firer med en annen smak enn den du og diktator magen er mest fysne på om det sparer deg en femmer? Selvfølgelig ikke om diktator magen er sulten, men du vet jo bedre enn å dra på butikken uten at han har fått mat.

Jeg skal spare i matbutikk fremover. Og de pengene jeg sparer skal jeg aktivt sette over på en annen konto. For de pengene “har jeg jo egentlig brukt”. Så får vi se om det blir ingenting eller mye. Kjenner jeg gruer meg litt til å se akkurat hvor dyr jeg egentlig er i drift…

#hverdag #sparing #livsstilsendring #økonomi

                                         

(Sitter du og tenker “det er jo bare småpenger det er snakk om”. Gratulerer, det er helt riktig. Det er der en må starte.)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg