«Det er heeelt meg å betale mer enn jeg må»

Kredittkort og avbetaling er i vinden som aldri før. Men hva er det egentlig som skjer når vi gir etter og bosetter oss i en verden der “Akkurat nå!” er det eneste riktige tidspunktet å kjøpe noe på? La oss se på mulighetene.

 

Akkurat NÅ! fører til et av tre scenarioer

Heldigvis har tidsklemmens tid lært oss at det beste er om ting skjer «akkurat nå».  Koste hva det koste vil. Vi mange fine hjelpemidler for å løse denne problematikken.

Ved bruk av avbetaling og forbrukslån kan du ofte utsette betalingen i hele tre måneder, rentefritt.  Etter tre måneder kan følgende scenarier oppstå:

 1. Du har klart å legge til side beløpet som skal betales og betaler alt med en gang.
 2. Du betaler så mye av det du skylder som du kan.
 3. Du betaler minimumsbeløpet.

 

 • Ved løsning 1 har du slått butikkene i avbetalingsspillet, rundet det om du vil. Du har kanskje fått utnyttet et fantastisk tilbud, og samtidig fått tid til å spare opp pengene.

 

 • Ved løsning to bedriver du skadebegrensning. Dette beløpet forrenter seg, og du vil bli kvitt det raskest mulig.

 

 • Ved løsning tre, vel, da har butikkene slått deg.  K.O. om du vil. På denne måten er de sikret maksimal uttelling på pengene sine. Det er som de har lagt sparepengene sine i en bank og får 7-35 % rente på dem. Og disse rentene er det du som må ut med! Brukes avbetaling på denne måten er du butikkens drømmekunde. Koselig det da, men husk hvem som betaler kalaset.

 

…når banken din har sagt nei

Forbrukslåntilbyderne er en gjeng med gavmilde bedrifter. «Vi kan gi deg lån når banken din har sagt nei.» Alarmbjellene hos de fleste burde jo gå av. Det er jo ikke bestandig slik at banken din har sagt nei bare for å være vrien eller vrang. Og om så er tilfelle, spør en annen bank. Hvis denne også sier nei, går det an å vurdere om det ligger noe bak dette svaret. Finnes det en minste mulighet for at de har en poeng?

Forbrukslåntilbyderne vil jo helst ha kunder de vet bruker lengst mulig tid på å betale tilbake, for da får de størst uttelling. Og hvem er bedre enn personer de vanlige bankene har vurdert til ikke å få lån, nettopp fordi de ser at det blir vanskelig å betale tilbake? Det er så deilig når noen er så snille og omtenksomme og låner oss penger?

For både lån og avbetaling gjelder det å se opp for stjerner * * . Tilbud som «lån firehundreogkjøttkake tusen hos bank», og kjøp i dag, betal for det de neste fem årene inneholder som oftest en stjerne *. Denne har ofte flere setninger etter seg, men kan stort sett oversettes med:  *liten skrift som bare de som allerede vet at dette er en dårlig deal leser. Vi håper at du som tror det er en god deal fortsetter å tro det, slik at vi kan tjene MASSE penger. På deg.

«Det er ikke helt meg å spare i evigheter», har jeg hørt på tv. Vel, det går sikkert vesentlig fortere å spare hvis en minimerer ågerrentebetaling både her og der.

«Det er helt meg å betale mer enn jeg må», hadde kanskje passet bedre?

Beautiful Luxury Woman
Licensed from: Subbotina Anna / yayimages.com

 

#økonomi #sparing #lån #forbrukslån

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg