Spar penger uten egentlig å ofre noe: Badet.

Jeg vil skrive litt om hvordan du kan spare penger uten å gi slipp på noe. Mange sparetiltak baserer seg på kutt i ting du virkelig liker, som for eksempel brus, godteri, røyk, treningsabonnementer eller take-away. Det gjør ofte at sparingen føles ubehagelig og plagsom. Hva om det fantes en annen måte? Høres for godt til å være sant ut? 

Etter hvert legger man seg til vaner når det gjelder produkter i baderomsskap og skuffer. Dine produkter. De du for alt i verden ikke ønsker å bytte ut. Det trenger du heller ikke for å spare penger. Her kommer noen eksempler fra min familie, med avrundede summer for enkelhets skyld. 

Som familie på 4 bruker vi en del tannbørster i løpet av et år. De vi bruker koster i gjennomsnitt 30 kroner i innkjøp. I løpet av et år er det anbefalt at man bytter tannbørste hver tredje måned. Da snakker vi fort 16 tannbørster for oss, allerede der. To av tannbørstebrukerne i familien er i tillegg små, og da bytter man kanskje annenhver måned. Da er vi oppe i 20 tannbørster. Det er jo helt unødvendig å impulsshoppe tannbørster? Så spennende er det ikke at du bare *må ha* det nye designet? Hvis jeg klarer å planlegge slik at jeg får kjøpt disse tannbørstene på tikronersmarked, har jeg faktisk spart 400 kr bare her.

Vi bruker en kombiløsning hva gjelder tanntråd og tannpirker, som vanligvis koster 40 kroner for en pose. Disse fant jeg på salg til 20 kroner. Kjøpte fem pakker, men kunne selvfølgelig kjøpt fler. 100 kr der.

Munnskyll koster en femtilapp til vanlig, men kommer på salg til 20 kr med jevne mellomrom. Kjøpte ti flasker. 300 kr.

Håndsåpe. Her varierer vi mellom to merker, som begge koster 20 kr til vanlig. Felles for dem begge er at de dukker opp på tikronersmarked med jevne mellomrom. Sist kjøpte jeg 5 flasker. 50 kroner der.

Dusjsåpen koster rundt 20 kroner til vanlig, sist kjøpte jeg 5 refill til 10 kr stk. 50 kr der.

Shampoen koster vanligvis 50 kr flaska, men er også ofte å finne på salg til en tjuekroning. Sist kjøpte jeg 4 flasker. 120 kr.

På disse 6 innkjøpene sparer jeg 1020 kroner. En tusenlapp å bruke på andre ting, uten å vike fra de produktene jeg vil ha. Småpenger her og der blir mye penger over tid.

Du har ikke råd til å kjøpe alt dette samtidig? Nei, men det er heller ikke meningen. Dette gjøres over en lengre periode, til du ikke lenger bruker unødvendige penger på ting du skal ha. 

Her har jeg fordelen av å ha et stort hus og lagringsplass, men du trenger ikke all verdens plass for å gjennomføre. En enkel plastkasse holder for å begynne med, et ledig hjørne i et skap, en skuff eller en bedroller under sengen. Eller en kasse i garasje/utebod. Du trenger ikke bli som de amerikanske damene i rik på rabatt med varer rasende ut fra alle garderobeskap, men du kan bli litt flinkere og med det spare penger på veien. De varene du eier, bruker du ikke penger på igjen- ergo, større sparepotensiale frem i tid.

#familie #økonomi #sparing #hverdag

Du velger denne…………………………………………..eller denne.
 

 

 

7 kommentarer

Siste innlegg