Støv på hjernen? (et kåseri)

Egen vaskemaskin fordrer til innkjøp. Som student kjøpte jeg et vaskepulver for farget tøy og tenkte at dette kunne alle mine eiendeler fint vaskes med. Så feil kan man ta! Jeg som knapt har hatt på meg ett hvitt plagg siden dåpskjolen, måtte jo selvfølgelig ha en variant for hvitt tøy. Og eget for ull!

Tøymykner er bra å bruke, neida, joda, neida! Vi hadde et av og på-forhold før det stilnet hen og døde.

 

Flekkfjerning 

Behovet for flekkfjerningsspray øker i takt med beboere i husstanden. For sikkerhets skyld bør vi ha flekkfjerningspulver, både gold og rosa. Hvis det ene merket ikke fungerer, må vi kjøpe et annet. Eller skrive brev til Nestlè å få dem til å slutte med tomatsausbasert barnemat.

Cleaning Home
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

Barnas behov

Barn skal ha eget rom, og eget vaskemiddel. Sensitivt, hypoallergenisk og stilig. Kanskje de er så heldige at de får egen sensitiv tøymykner til jul. Spesialvaskemiddel for treningsklærne har en også stort behov for, ultra active sporty- pro. Da lukter de jo ikke lenger. Strengt tatt er vel lukta bare overdekt av en vill parfymert en, men: levde lykkelige alle sine dager. Med konstant nysing for treningsfolk med allergi.

 

Oppvaskmaskinen

Oppvaskmaskinen krever sitt. Om tablettene heter yes eller no er ikke så farlig, det er greit å ha litt maskinoppvaskpulver på lur uansett. Hårkur til oppvaskmaskina om veggene blir for matte. Kjøper en pose sitronsyre i tillegg, hvis maskinrensen ikke virket.

 

Allergisk mot sitrus?

Jeg, som ikke tåler sitrus mot huden spesielt godt, har selvfølgelig både skurekrem og gulvsåpe med sitron. Får opp tempoet på vaskingen om det svir litt. Skurekrem uten sitron står klar for å overta når det svir for mye, rene OL-stafetten. Av og til pimper jeg grønnsåpevannet med sitrongulvsåpe bare for å få lukta.

Var det universalsprayen sin feil?

Som andre ting er det vanskelig å peke på helt hvor det startet, men det er mulig å legge skylden på universalsprayen. Så kjekt og så ufattelig stygg lukt! Selvfølgelig ble flere andre områder i huset sjalu. Kjøkken og bad fikk egen spray. Vinduene også. Selv komfyren fikk skreket seg til, ikke ett, men to egne vaskemidler: ovnsspray og en keramisk platetopprens. Et par typer avløpsrens syns jeg en bør unne seg. Den rørleggerne anbefaler og den de ikke anbefaler, for å være på den sikre sida. Toalettet har egen såpe og den der lille dingsen som henger på innsiden av skåla og dusjer ved hvert skyll. Salmiakk og klorin er greit å ha fra et tradisjonsståsted, og grønnsåpe kan jo egentlig brukes til det meste. 

 

Et forbanna slektsstevne av rengjøringsmidler har inntatt huset mitt!

Nå skal jeg bare ta meg en matbit før jeg finner frem “skapet-under-kjøkkenvasken”-sprayen.

Så sitter vi der da, knasker økologiske gulrøtter, leser om antibiotikaresistens, farlige e-stoffer og leter etter vasketips i alskens gjør-det-selv grupper på facebook. Tips med eddik, bakepulver, aske og natron bejubles. Hva i alle dager er det vi holder på med?

Tenk over hvor mange produkter du har stående som har med vasking å gjøre! Overlapper bruksområdene så du kan kutte ut noen?

 

Å ikke kjøpe noe er også sparing.

 

Kjenner du deg igjen?

Cleaning Home
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

 

red.anm: Disse kuttene ble gjort for noen år siden i dette husholdet, men spesielt kjøkkenet maser ofte om egen spray, så det gjelder å være sterk.

Og du, stikk innom meg på Facebook da, det hadde vært koselig.

#familie #økonomi #vask

4 kommentarer
  1. Tror du fikk med deg det meste der 🙂 Kjøkkenet må i tillegg ha Zalo. Uendelig mange produkter man bare “MÅ” ha i huset. Ser du på TV blir du minnet om det hver dag. I går f.eks reklamerte de for en liten pose med vaskemiddel og flekkfjerner i to separate rom til å legge rett i vaskemaskinen. Det må du ha ! Men skal du være sikker bør du bruke en dert av den vanlige flekkfjerneren i tillegg 🙂 Vi var i tillegg borti noen kuler man måtte ha i tørketrommelen for god lukt eller noe…
   Har du hytte må du ha dobbelt av alt 🙂
   Vi du utvide repertoaret kan du kikke på hva bilen trenger. Utvendig shampoo, polering, rubbing, felgrens, motorrens, gummifornyer, innvendig til dashbordet, setene, vinduene osv osv (ikke glem wonderbaum treet til å henge i speilet)

  2. Ibsen: Oppvaskmiddel har forsvunnet i saksing her ser jeg, godt du er observant 🙂 Oi – den posen må jo være den viktigste oppfinnelsen siden hjulet?

   I forhold til bilen har jeg ikke så mye å komme med, kjøper stort sett spylervæske, resten tar samboeren seg av. Kanskje du som har fire biler vil skrive et gjesteinnlegg?

   Håper du får en flott dag 🙂

  3. Gjesteinnlegg hadde vært morsomt, men bilvasking er ikke det jeg brenner mest for 🙂 Liker mye bedre å kjøre bil enn å vaske bil 🙂 Usnsett, hadde jeg solgt alle bilpleietingene mine kunne jeg sikkert betalt veiavgiften isteden 🙂

  4. Ibsen: Ser den, interessen er virkelig ikke til stede fra min side heller 🙂 men at det antakelig er penger og spare hos dem som har masse greier- uten tvil.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg