Oppdatering: hvordan går det med idioten?

Idioten har ikke lagt sin elsk på tørket spinat eller superdeilige gojibær. Søtpotetchips er fortsatt ikke det samme som potetgull, mørk sjokolade er godt, men ikke bedre enn melkesjokolade og vann slår ikke brus på smak. Stillstand i forhold til å eliminere uvaner der altså. Kjeks har jeg derimot samme forholdet til.

Idioten har ikke kjøpt seg sterkere viljestyrke. Det idioten derimot har fått fatt på er litt bedre selvinnsikt. Skal jeg klare å kutte i uvaner, må bevisstheten skrus på og fallgruvene blokkeres.

Brusen som ble kjøpt i starten av måneden, i beste hensikt for eventuelt besøk, er borte. Mislyktes igjen om du vil. Sjokoladeinnkjøp er overlatt til samboeren min. Han kjøper de mørke som jeg ikke liker så godt, og fristelsene blir derfor ikke så store.

Akilleshælen min i koseboksen er, og vil sannsynligvis alltid være, potetgull. Jeg la en plan og om denne ble gjennomført, ville det være en meget god prestasjon til meg å være. Med tre uker igjen av januar drar jeg kortet og investerer i tre poser av mitt favorittpotetgull på tilbud. Månedens rasjon. Fordi å ta tilbake lørdagsgodtet ikke er helt innarbeidet, ble regelen at fredag og lørdag er det lov å spise. 1 pose til hver helg.

I bakhånd om alt skulle skjære seg var en sprittusj og en samboer villig til å signere/datere posene.Veldig barnslig tenker du sikkert. Vel; det finnes alltid grunner for å strekke sine egne grenser, unnskyldninger for at ting er greit. Når dette gjøres er det lettest og holde det for seg selv, kjøpe en ny og sette på plass. Late som ingenting.Ved signering elliminerer du det problemet, fordi du må fortelle at den er borte. 

Tallenes tale: Bruskostnadene denne måneden ble 100 kr, dette inkludert den uimotståelige fristelsen av en sekser ekte, nostalgisk julebrus på flaske. Potetgullkostnadene ble 60 kr. Sjokoladekostnadene ble ca en hundrelapp.

Men, hva med gjestene da? En del av løsningen i stedet for luskekjeks i kjelleren ble tre pakker rør-og-stek kake i skapet. For det første kreves det innsats før inntak slik at ikke alt spurter direkte til sideflesket mitt. For det andre er det lite som er like koselig servering som nystekt kake. De kostet også under en femtilapp for alle tre. De fleste gjester i dag melder sin ankomst før de står på trappa, og gjør de ikke det, klarer de sikkert å vente en time på deilig kake.

Kanskje et stykke igjen, men la oss si en firer på terningen. Livsstilsendringer er endringer du skal leve med over tid, valget ble da realistiske og små steg. Mine egne regler og mine egne feil. Veien videre: enten signering av brusinnkjøp eller la være å kjøpe. Vi får se hva viljestyrken sier. Ellers er ikke 310 kr på kos ille i det store bildet.

Og potetgullet: I dag er det siste fredag i måneden og den tredje potetgullposen kan åpnes. Applaus!

Vesentlig bedre enn idiotens første forsøk, en total fiasko som er beskrevet HER.


 

#økonomi #idiot #terningkast #oppdatering 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg