Å spare som en stylist!

Du har jo ikke utdannelse en gang!  Synse om alle andre og se ut som et takras selv. Spesielt samfunnsnyttig driver du ikke heller. Dyrking av det overfladiske og så utrolig langgrunn. Beklager så mye, kjære stylist, for det verden sier om deg! De burde heller lære dine arbeidsmetoder.

Du innehar en kompetanse som så mange flere burde misunne deg. En kompetanse alle burde hatt i forhold til sine egne eiendeler. En stylist har full oversikt over hva som finnes i butikken/showroom/sitt eget klesskap. Kan alle andre si det samme?

* Stylistens egen. Du har sikkert sett merkingen i et av de glossy magasinene. Noe utrolig kult som komplementerer helheten i antrekket på en absurd bra måte. Setter den siste biten i puslespillet. Husker jeg leste at Storm Pedersen føk ut og kjøpte en strømpebukse til å bruke på armene på en ermeløs kjole under en stor direktesending. Det er både snartenkt og løsningsfokusert i en stresset jobbsituasjon. Tenker en så godt over om sine ting kan brukes på en annen måte? Holder alle hodet like kaldt på jobb?

Å se på klesskapet sitt slik en stylist ville gjort – se nye kombinasjoner, finne nye bruksområder til utdaterte yndlinger. Forstå viktigheten av en god basisgarderobe. Vet alle hvordan sine klær best kombineres?

Kjøpt brukt er et annet ord som ofte dukker opp ved stylingreportasjer. Loppemarked i Budapest, Fretex på hjørnet, second-hand i New York. En stylist har med seg øyet for magi uansett hvor reisen går. Plukker ut ting som passer sammen. Hvor flink er du til å tenke som en stylist i f-eks. klesbutikken? Har du det du allerede eier fremst i panna når du svinser rundt på loppemarkedet? 

En stylist er også fantastisk til å sette opp collager med sine favoritter fra salg, kan skille klinten fra hveten. Det burde flere av oss som får stjerner i øynene av prosenttegn og røde prislapper lære oss. De sier også ofte noe om hva man bør kjøpe og bør unngå å kjøpe hva gjelder trender, spesielt kolleksjoner i kjedebutikker. Er du like bevisst?

Hvis en kunne bruke en stylists tenkesett i forhold til sine egne skap, det være seg sminkeskap, kjøleskap eller klesskape – da er det mange penger å spare. Hva er det som passer sammen? Har noe av dette gjenbruksverdi som noe nytt? Hvor mange ulike kombinasjonsmuligheter finnes? Hva mangler/trenger jeg å kjøpe for at dette blir bra? Hvilke basisting trengs? Hva bør kjøpes på salg/er dette verdt å kjøpe i det hele tatt?

Kjære stylist, kopiering er ikke bra, men tankesettet ditt er rått! Jeg vil bruke det til å spare penger. Færre plagg med evig prislapp på er bra, både for styling og pengebok. 

#stylist #mote #spare #økonomi


Smaken forandres forhåpentligvis litt med årene….

 

4 kommentarer
  1. Midt inn i første avsnitt var jeg klar for å gi deg en leksjon på hva en stylist sin jobb faktisk innebærer. Haha, nå slapp jeg heldigvis det!

  2. Eva: tror veldig mange hadde hatt svært godt av en leksjon i hva stylister jobber med. Folk flest kjenner ingen stylist, men har likevel en oppfatning som tilsier at en stylist er en som holder jakken for å hjelpe andre å kle på seg. På tide å se andres kompetanse for det det er!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg