Å elske for mye er en spareutfordring.

All you need is love, men kan det bli for mye av det gode? Har facebooktomlene drept liker, liker svært godt og andre uttrykksformer for behag? Er å elske det eneste som står igjen? 

Når du elsker noen gjør du alt for dem. Ild og vann opp alle motbakker verden hiver etter deg. For å holde på den du elsker kan du krype gjennom dine egne dypeste daler med selvrespekten dinglende etter. Når en elsker er det sjelsettende å gi slipp, uansett grunn. For å få den en elsker har historien vist oss at en gjør hva som helst, selv gå i døden. Når du elsker noen tillegger du vedkommende alle de gode egenskapene og ser tidvis kun det gode. Enkelte speiler også sin egen suksess i partneren og dere blir en enhet. 

Hva skjer med mentalitet når vi elsker alt rundt oss? Sko, filmer, vesker, spill og kjøttboller. Bidrar ikke språkbruken vår til en glorifisering av materialismen? Hvorfor i alle dager skal vi sette tingene våre på samme pidestall som barna våre, foreldrene våre og partneren vår?

Mang slags kjærlighet, men hva har dette med sparing å gjøre? Alt. Elsker du noe må du ha det. Du tillegger det gode egenskaper, ser kun det gode. Det blir sjelsettende å gi slipp og du vil beholde for enhver pris. Du kan risikere å speile deg i tingene dine, at du og de blir en enhet. Butikkene elsker at du elsker.

Sorry for tidlig oppsamlingen av bestemorpoeng, men denne overdrevne elskoven har jeg virkelig ikke skjønt. Enten må vi slutte og elske alt eller finne et sterkere ord til det vi elsker på ordentlig.

 
 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg