10 000 kr spart på en måned!

Vi har, helt sant, uten å jukse spart 10 000 kr i januar. Selve prosjektet startet ikke for alvor før 11.januar, og de første dagene i året var fylt til randen med både besøk, kos og shopping. Vi har helt vanlig lønn begge to, så dette er et resultat av gode valg og litt selvdisiplin. Når alt var telt opp og kategorisert, sto det 10000 igjen til sparing.

Så, hva har vi gjort?

– Planlagt innkjøp og kjøpt på tilbud. I liten grad byttet fra merkevarer til billigmerker.

– Gått forbi butikken som ligger rett ved barnehagen ved levering/henting. Generelt vært få turer på butikken.

– Brukt restemat i #kjipmat, både som middag dagen etter og lunsjer.

– Tatt vare på kvitteringer og lagt utgiftene inn i budsjettposter som passer vår familie for å holde oversikt. Vi har brukt et enkelt excel-ark.

– Kost oss hjemme/i hagen/på lekeplassen i stedet for å reise ut. 

– Kjøpt og kastet mindre mat – fått orden og system i kjøleskap og fryser.

– Laget mat av ting vi har i hus i stedet for å reise på butikken.

– Fokusert på hva vi trenger, ikke hva vi der og da fikk lyst på.

 

Innsparingen kunne vært 12 000 kr, men 2000 har vi valgt å bruke på basisvarer og veldig gode tilbud på forbruksvarer. Sparer til butikk i matboden i kjelleren. Neida. (joda) Spesielt gjelder dette forbruksvarer som nevnt HER. Denne tankegangen har vi kopiert til å gjelde nesten alt av ting som står seg, og har dermed frigjort penger frem i tid. Dette ble en egen post på budsjettet vårt vi valgte å kalle varelager.

De ti første dagene ødelegger tallene litt for oss i januar, men vi vet allerede hvor det kan knipes inn for en enda bedre februar.

Plan fremover

Krympe matposten ytterligere fra 7000 denne måneden. (ikke så verst det heller for en familie på 4) Holde kosematposten på likt eller lavere nivå, 600 kr, inkludert take-awaymaten nevnt HER. Gjøre kloke valg så hushold/hygienekostnadene kan tas på varelager til en lavere pris i stedet for impulskjøp.

Se på tallene for januar og lage et slags budsjett for februar på denne bakgrunnen.

For noen kjipinger? Vel, vi har vært på kafe, har fortsatt HBO-Nordic-abonnement, mannen trener på treningssenter og vi spiser god, variert mat. Vi har hurtig internett og greit med tv-kanaler og sitter ikke og hutrer – vi har det varmt rundt oss. Ungene har alt de trenger av både bleier, leker og klær, samt kos og kjærlighet. Kosekjipinger, med 10 000 på sparegrisen. Klarer vi samme resultat eller bedre, er målet om robotgressklipper nådd allerede i februar, og vi må ha nye mål.

#sparing #hverdag #økonomi #klapp-på-skuldra #fornøyd #mål #robotgressklipper #jippi 

9 kommentarer

Siste innlegg