Gressklipper i januar

Av alle merkelige påfunn, har vi funnet ut at vi skal kjøpe gressklipper. En sånn som dilter rundt alene på inspeksjon i hagen. I januar. Eller, det vil si, vi skal ikke kjøpe den nå, men under oppsett av hva vi ønsker oss mest til huset, snek den seg ubemerket opp på førsteplass.

Nå er det jo mange gode grunner til å ønske seg en robotklipper, men ikke fullt så mange januargrunner. Selv om vinterne har vært varme, er oppvarmingen enda ikke kommet dithen at man trenger å stusse gressmanken.

Samboeren min er utstyrt med førsteklasses pollenallergi. Trestjerners om du vil. I fjor startet jeg min høygravide tilstedeværelse i slutten av en svært solrik mai. Denne gikk over i en vindløs og stekende juni. Perfekt for plenklipping.

Hadde lyst til å lage makramearmbånd av flymoledningen. Spesielt når kantklipperen mistet seg selv og jeg måtte ta den med på verksted. Kunne ikke legge igjen magen hjemme, så den ble også med. Mannen bak disken var skeptisk spesial til følget som kom inn, om det var meg, magen eller kanttrimmeren som var verst, vet jeg enda ikke. Etter den sedvanlige runden med mer eller mindre krenkende spørsmål av typen: har du satt i tråd? har du dratt hardt nok? har du skrudd på choken? har du presset på den kula der? og alle andre tenkelige “sikker på at du har tatt i en kanttrimmer før?”-spørsmål finner han ut at denne må testes. 

Selvfølgelig starter den ikke, det er noe feil med en tenningsmekanisme. Mannen blir flau og sier noe sånt som ” nei, jo, nja, denne hadde du ikke fått start på om du hadde stått til i morgen”. Spetakkelet legges igjen og løsningsfokusert som jeg var trøsker jeg flymoen så nært alle kanter som mulig. Om den avgår med døden, vel det var den eller meg. Fordelen med å være gravid er at få tør å si imot.

Til sommeren skal jeg ikke klippe en centimeter plen. Hverken med kanttrimmer eller hengende fast i en flymoledning. I sommer skal jeg sitte i skyggen og se på at barna løper og krabber rundt. Sånt får man crawings av, på gressklipper, selv i januar.


Bilde lånt fra postscapes.com.  Hvilken dilteplenklipper anbefaler du?


 

#gravid #plenklipper #robot #sparing #januar #nomoreflymo

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg