Er størst alltid best?

Oppvaskmaskintabletter.

Ved første øyekast, hva ser ut som det beste tilbudet?

 

Ut i fra oppgitt normalpris i butikk, sparer du 98 kr på de to pakkene til venstre, mot 70 kr hvis du kjøpte to av den til høyre. Til venstre fikk du 180 tabletter, mens du kun fikk 108 på høyre side. Da er vel de store pakningene et bedre kjøp, eller?

For å avgjøre om et tilbud er godt eller dårlig må du se pris opp imot pakningsstørrelse. For 100 kr får du 108 tabletter ved å kjøpe den minste pakken, mot 90 på kvantumstilbudet.

Akkurat denne uken er den minste pakken et bedre tilbud. Hvis begge butikkene neste uke slutter tilbudet sitt, vil en av de store pakkene til 149 kr være en bedre deal enn en liten pakke til 85, regnet pr vask.

Se alltid på antall og pris pr vask når du kjøper oppvaskmaskintabletter, butikkene har svært ulike pakningsstørrelser, fra 20 pk og oppover. Står det ikke; regn det ut selv. Det er så fort gjort å tenke at kjøper man stort, lønner det seg. Det er ikke alltid tilfelle. 

Hva sparte du egentlig da, om du kjøpte to av den minste? Du fikk 18 ekstra tabletter, prisen pr vask ble 0,92 mot 1,11 på det andre tilbudet. Kjører du 200 maskiner i året er disse småpengene faktisk 184 mot 222.

Prisforskjellen på akkurat dette eksempelet var ikke enorm, men i løpet av et år blir selv småpenger her og der mye penger. Selv 2 kroner spart i gjennomsnitt for hver enkelt vare kjøpt i løpet av et år, er uhyggelig mye penger.

En kjempefordel for forbrukeren er at kjedene nå må skrive normalpris på varene, aberet er at dette er normalprisen kun i den butikken, og kan avvike stort fra normalpris i andre butikker. Lær deg hva dine vanligste varer koster, først som sist.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg