De unge i dag vet ikke verdien av penger!

Fnyser du, og fortsetter gjerne i det lange og det brede om “ungdommens” forbruk. Du prøver å lære dem det, sier du, med lommepenger og måtehold og sparing, men pengene glir bare mellom hendene deres. Der du er på shopping og kan bruke mye, for du “fikk lønn i går”.

 (bilde lånt fra dagbladet.no)

Vel, da må jeg spørre, vet du verdien av penger noe mer enn dem? Se denne damen inn i øynene og fortell henne hvor lenge du må jobbe for å få fatt på en dame av hennes rang. 15 minutter, 30 minutter, 45 minutter, en time? Du vet ikke? Er du ung; hvor stor del av lommepengene dine representerer denne  operadamen?

Å vite hvor lang tid du bruker på å “dra damer” er et veldig godt verktøy for å få mer respekt for pengene, og dertil kanskje bruke mindre. Vil jeg virkelig bruke 4 timelønner på denne genseren? Er Playstationspillet verdt et dagsverk? Trenger jeg kjøpe godteri verdt 3 timers arbeid? Kan jeg nøye meg med duftlys til 1 dame, eller trenger jeg det som koster 3?

Hvor mange damer tjener du egentlig på en dag? Full oversikt? Flott! Ikke? Det er lurt å ha. Damer er dyre i drift om en ikke har kontroll.

Hvis de unge ikke vet verdien av penger i dag, er det først og fremst de som leder an sin skyld. De som “tar med den også” når de først er i butikken, som “kjøper to når jeg først finner noe jeg liker” eller liker alt så godt at en bare “MÅ ha det”, mens de som observerer noterer forbruksmønsteret bak øret med tatoveringsnål.

Respekt for penger starter med deg selv: vet du hvor lang tid det tar deg å dra hjem ei dame? (* og du, husk skatten.)

#penger #sparing #respekt #dame #hundrings

10 kommentarer
  1. Hos meg er det lite og null shopping. Det får eg ta igjen når ikke ungene trenger så mye… hehe… å lære ungene e viktig. De skal en dag klare seg selv 🙂

  2. Latskap og ønsket om å alltid gjøre en god deal har faktisk en spareeffekt. Jeg er så lat med fysisk shopping at jeg ikke kan huske sist jeg handlet i butikker. Liker netthandel, men bruker så lang tid på prissammenligning at jeg noen ganger dropper å kjøpe. For mye bry – og kanskje ikke så viktig siden det er så lett å droppe kjøpsplanene 🙂

  3. Jeg vet ikke hvor lang tid jeg bruker på å fange en “Kirsten Flagstad”, “Sigrid Undset” eller en høvding av typen “Edvard Munch” (1000 lapp), men burde kanskje regne på det 🙂

  4. eksaminere: Økonomi er vanskelig for de fleste, og det blir ikke bedre av at forbruksmønsteret utvikler seg i den retningen en ser. Jepp, det er de daglige utfordringene og prioriteringene som blir det viktige for å ha en stabil økonomi.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg