Pedagogiske leker til barn.

Som småbarnsforeldre er det mye en skal henge med på, og mang slags press en kan kjenne på. En av de tingene som barn bør ha er leker. Helst pedagogiske. Riktige og den typen de har på helsestasjonen. Felles for lekene, ihvertfall på denne helsestasjonen er at de er nærmest uslitelige. Og ikke kjempebillige.

 
Nytt koster disse to lekene 250 kroner hver. Eller 5 damer til sammen om du vil.

Jeg var derfor veldig fornøyd da jeg fant disse klassikerne brukt. Ranglen på en facebookside for kjøp og salg, giraffen på et loppemarked. Ranglen var like fin, og ble solgt i en lekepakke til 100 kr. Det var 5 leker i den pakken, så da blir det 20 kr for ranglen. Giraffen kostet 10 kr. Den har vært lekt med og har noen sår som må stelles, men det er mye dyr igjen.

Mulig det gjør deg uvel og tenke på alle de skumle bakteriene forrige eier har spist utover lekene. Eller de små hakkene etter vedkommendes tenner. Kanskje har de også fått litt hard medfart. Men å beskylde den stakkars leken for å være farlig, smittsom og alt mulig annet, den må du dra lenger med. De fleste som selger leker, gjør sitt ytterste for at de skal være presentable for salget, ergo de vaskes.

De ankommer sitt nye hjem for så å bli vasket og desinfisert igjen, etter alle kunstens regler. Og enda en gang til, siden de er brukt. Når de tørker er de sannsynligvis de reneste lekene i hele huset. 

Felles for mange av disse pedagogiske lekene, er at de er tilpasset ett visst utviklingsstadie i barnets liv, og derav er interessante kun en kort periode. Merk likevel at leken kan få nyvunnen tillit dersom et småsøsken skulle være i besittelse av den. 

Mange har kjøpt disse lekene før deg, og få samler på dem. Gjør både miljøet og lommeboken din en tjeneste og gi brukte leker en ny sjanse til å bli lekt med. Hva med en “ønskes kjøpt”-annonse? Tenk gjerne Toy Story.

Jeg betalte 30 kroner for leker priset til 500 kr nytt. De 470 kronene i forskjell her fant jeg selvfølgelig ingen bruk for i småbarnsperioden, så denne besparelsen var fullstendig uvesentlig.

PS: Ingen dyr ble skadet under bildetaking til dette innlegget. Giraffen bor til daglig hos toåringen og får jevnlig mer trim enn den ber om.

#giraff #molekyl #leke #barn #baby #miljø #økonomi #brukt #gjenbruk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg