Alle kan oppnå en designerveske

Du som leser dette har kanskje ønsket deg en Loius Vitton eller en annen eksklusiv veske. La oss si at illustrasjonsveska i dette innlegger koster rundt 30 000 kr. I mitt liv er det mye penger, i ditt også, antar jeg.Om det er galskap å ønske seg sliktno’ vil jeg ikke ta noen diskusjon på, men la meg vise deg noe som beviser at du kan ha råd.

Clutch bag
Licensed from: homydesign / yayimages.com

 

Sparing vs slanking

Hvis en slik veske er målet, kan det sammenlignes med å gå ned 40 kilo. Veien dit kan være tung og vanskelig, og full av innsats, men vil kanskje være verdt det når du kommer dit? Å kjøpe designerveske på avbetaling eller med kredittkort håper jeg du aldri har vurdert. Og aldri vil vurdere. Mer om hvorfor her, om du er interessert.

 

Prøv dette!

Bli med på et eksperiment! For å advare på forhånd; dette blir sannsynligvis ubehagelig. Er du tøff nok?

(Målet ditt er kanskje ikke en eksklusiv veske? Gjør denne øvelsen uavhengig av hva målet ditt er. Mitt mål er for eksempel robotgressklipper akkurat nå.)

Lag en slik tabell å ta den med deg dit i huset du oppbevarer tøyet ditt. Start i undertøyskuffen. Skriv truse i den første kolonnen. Deretter er du ærlig med deg selv: hva bruker jeg vanligvis å betale for en truse? Skriv dette tallet i den andre kolonnen. Så tar du hendene fatt og teller antall truser. Antallet skrives i den tredje kolonnen.

Gjør det samme for ulike klesplagg du eier, BH-er, kjoler, topper, bukser, jakker,sokker osv. 

Når du er ferdig, eller lei: Sett et gangetegn mellom tallene i kolonnen snittpris og antall. Skriv så dette tallet i sum-kolonnen. Og til slutt: summer tallene i sum-kolonnen.

Hvor mange Louis Vitton hadde du liggende i skuffer og skap?

 

 

“Vel og bra, men hva har dette med sparing å gjøre?”

 

1. Du får kartlagt hva du har nok av og kan innføre shoppestopp på dette for en periode. Kanskje er det færre treningsoutfit, shoppestopp på undertøy og ytterjakker, stopp i hamstring av skjerf eller innkjøp av færre sko som skal til? Tenk som en stylist i ditt eget klesskap.

2. Hvis du underveis i denne oppgaven finner ut at du har mye klær du ikke bruker – prøv å selg noe. Øremerk inntektene til det du ønsker deg. 

 

Som med slanking, vil det være tunge dager og bedre dager på vei mot målet. Det eneste som er sikkert er at det går fremover, og at det beste er å ta det i etapper.Hvis du skal oppnå en drøm, må du ofre noe på veien.  

Og de mange små grepene kan bli en designerveske på sikt. Ja, eller en robotgressklipper.

 

Turte du ta utfordringen?

#luksus #mål #sparing #økonomi #tips #oppgave #leserutfordring #utfordring #klær #hverdag 

14 kommentarer
  1. Mitt tips er å begynne å handle klær på finn.no, av og til kommer jeg over posesalg. Og da har jeg kjøpt fine brukbare klær, 200 kr pr pose/sekk, beholdt de jeg liker, og de andre som ikke passer/ikke liker har jeg hatt byttelag med. Har byttelag med venner en gang i året, får mye fint gratis, og andre får glede av det du er lei av. Tror klesbudsjettet mitt har vært på 700 kr det siste halvåret, 500 kr til kjole for bryllup, samme kjole skal sys om til et nytt bryllup, resten fra finn.no. UFF er også en favoritt, har fine vintagekjoler der, som ingen andre har. Kostet kanskje 300 kr, max. Og det er mange fine vesker der, mye finere enn LV:D Er mye å spare, om man er kreativ og ikke henger seg opp i et merke.

  2. Og enda et triks mht vesker (siden du er så veldig interessert i det….). Vent til salg. Kjøp ei veske i en litt sprek farge – de har en tendens til å bli ganske godt nedsatt. Jeg har aldri kjøpt ei veske til full pris. Men når det er sagt så får jeg vondt i magen av vesker til 30 000 kr! Jeg får vondt når de koster 3 000 også.. men det er da jeg slår til på salg 😉

  3. Jeg har for mye i skapet helt klart. Vil ikke ha noe veske i bytte men kunne kvittet meg med noen kjoler som bare henger der.. For å få igjen noe penger..Trusene derimot… 😉

  4. frodith: Ja, tror nok de fleste av oss har noen plagg, eller kjoler som hadde gjort seg mye bedre i lommeboka som sedler 😀 Håper du har en aldeles strålende natt/morgen/dag – *sett inn når du leser denne* 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg