Spar tusenvis på nattmaten

Er du en av dem som får lyst på dobbel cheeseburgermeny med ekstra ost og bacon på vei hjem fra byen? Mange vil gjerne ha en matbit etter timesvis på dansegulvet, og tilbyderen er ofte en junkfoodsjappe i nærheten.

Her vil jo det mest åpenbare sparetipset være å dra hjem og finne ei skive med leverpostei. Men som medblogger Ibsen så fint sa det: “Jeg har aldri møtt noen som blir smarte i fylla”. 

Da skal vi fortsatt kjøpe nattmat. Denne maten har som funksjon å drifte individet gjennom natten, og ikke stort mer enn det. Er øynene dine ofte mer sultne enn magen, kaster du mat? Hva trenger du for å bli mett?Hvis du hadde kjøpt en helt enkel hamburger i stedet for en med masse ekstra, er det noe penger å spare der da?

Eksempeltall. En student, ute i snitt 1 gang pr helg i året, 52 ganger.Tallene i parantesen er hva vedkommende sparer på et år ved å kutte ut kun den enkelte ekstrabestillingen på burgeren sin.

Ost 10kr (520)

Bacon 20kr (1040)

French fries 30kr (1560)

Dobbeldekker 40kr (2080)

Hvis en har for vane og kjøpe alle disse, og kutter dem ut, vil det utgjøre 5200 kr.  Det er nesten et månedsstipend i burgerpynt! Hvis en i tillegg kjøper en brus til 30 kr (1560) hver gang, er man oppe i 6760 kr. Det er visst noe sant i at mange små utgifter blir mye penger i det lange løp.

 PS: Det hjelper ikke tenke disse tankene når du står og vingler ved disken. Du må ha bestemt deg i edru tilstand: nå er det slutt på pimpede burgere, nattmat spiser jeg kun for å bli mett. Det er ingen skam å velge det billigste på menyen – dette er ingen gastronomisk eksamen.

Les også: Spar penger på byen uten å være festbrems.

#lørdag #fest #økonomi #hamburger #sparing #penger #student #studielån

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg