Unnskyld meg, men hvor lite tar din vannkoker?

Vannkokere blir bedre og raskere. Og større. Men hvor lite vann tar din vannkoker? 

Nå tenker ikke jeg at vi skal fly rundt på elektronikkutsalgene og spørre de ansatte hvor mange desiliter som skal til for å dekke elementene i alle vannkokere til salgs, selv om det kunne være en fantastisk øvelse i kundeservice. (Si fra hvis noen vil ta denne runden, da får dere spalteplass her med en gang!)

Veldig få tenker over dette, men hvis du hver gang må fylle dobbelt så mye vann som du trenger, brukes også mer strøm enn du trenger for å varme det opp. Mer enn du trenger er aldri en god setning i forbindelse med sparing.

I min gamle traver må det fylles 3 dl for å dekke elementene. Der står det også en fin strek med MIN ved siden av. Det vil si at denne er perfekt hvis man skal lage tevann til to, men kanskje ikke hvis bare en person skal ha? Kjøp en vannkoker etter hverdagene, ikke de store anledninger. Er du en i huset mesteparten av tiden, kjøp heller en termos og varm vann flere ganger enn å måtte koke en halvliter vann for hver eneste tekopp, hele året.

Fyll det du trenger – enkel strømsparing. Dette banale prinsippet har også overføringsverdi til alle andre steder i huset. 

I tillegg til mengde, er selvfølgelig også temperatur viktig. Hvor varmt er varmt nok for deg? Dusj, badekar og vasker med diverse prefiks: tenk over benyttet vannmengde og temperatur. Oppvarming av vann i oppvaskmaskin og vaskemaskin: tenk over hvilket temperaturprogram du benytter og kjør fulle maskiner, så langt det lar seg gjøre.

Fram med litermål og post gjerne minimum vannstand i din vannkoker i kommentarfeltet. Bare på skøy.

Les også andre sparetips.

#vannkoker #strømsparing #minimum #tips 

4 kommentarer
  1. Sikkert noe å tenke over det der …har aldri hatt vannkoker , men vurdere det stadig…Bruker te/kaffekjelen på ovnen og det blir liksom ikke til å bytte den ut..men vi får se etterhvert…
   Ha en fin kveld videre :))

  2. annebe: Te/kaffekjele på ovnen er kjempemessig, skulle ønske jeg heller aldri hadde kommet på “vannkokerkjøret”. Men; det er også her fort gjort å fylle kjelen full av gammel vane, uavhengig av hvor mange som skal ha varmtvann. Fin kveld til deg også 🙂

  3. Rodny Kaastad: for en halvliterstor må du nok inn i reisevannkokersegmentet. Tok en liten Googlerunde på reisevannkoker, og de fleste store elektrokjeder og nettbutikker har en eller annen variant 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg