En kaffetrakters memoarer – en historie til ettertanke

Jeg husker godt vi møttes. Unge og uerfarne. Jeg var den dine foreldre anerkjente. Ja, til og med anbefalte. En ettertraktet trakter å være stolt av. Foreldres ord ble bleke i de årene med svik som fulgte. Men jeg skal vente på deg, i kroken.

Du lengtet. Burde skjønt det, alle tegnene var der. Trangen til å forandre min sorte kjærlighet til noe du mente var bedre, maskere. Det begynte kanskje ved fløten, eller var det brunsukker og sjokolade? Jeg minnes ikke helt, men jeg skal vente på deg i kroken.

Du tok med gaver hjem, hele bønner fra verden. Det var da kverna flyttet inn. Ble gode venner vi. Samarbeidet bra, og ga deg nye opplevelser. En ser ofte ikke dolken i venners hender, visste hun om de tankene du hadde bak min rygg? Dobbelt svik, men jeg skal vente på deg i kroken.

En blank, lydløs og elegant presskanne. Kverna sier du forgudet henne. Ny og spennende. En flamme som forsvant videre innerst i skapet, etter en høst med stille møter og brasilianske smaker. Du svek henne også, men jeg skal vente på deg i kroken.

På reisene dine fikk jeg aldri være med. Hvem var det denne gangen? Et flyktig bekjentskap fra en kafeteria? Kverna hadde hørt rykter om en eldre enn deg. Kunne det virkelig stemme? Jeg fikk aldri bekreftet noen svartkjele, men jeg skal vente på deg i kroken.

Etter jul ble det mørkere i “oss”. Det “oss” som var bygget og forgudet ble tungt å opprettholde alene. Du ble mer og mer fjern, helt til avstanden kvelte. Jeg hørte kverna pludre med en som hadde sneket seg ubemerket inn. Den andre. Jeg ble tråkket på, fant meg i påfunn som økologisk og koffeinfri i din reise mot å finne deg selv. Både billigkaffe, eksotisk og den dyre du sparte til den gikk ut på dato delte vi. Når kapselstativet en sjelden gang går tomt, strør du pulverkaffe i såret. Likevel holder du meg på gress, mens hun står der i kroken.

Vi har tilbehør til kaffekoppen på nivå med en smøretrailer. Har du tenkt over hvor mye dine kaffevaner hjemme koster deg? Og hva er prisforskjellen mellom de ulike kaffeflørtene du har tilgjengelig? Må hver eneste kopp være like spennende?

 

God morgen! Ikke engang en betongbjelke i hjulene stopper dagsformen i dag! 


 

4 kommentarer
  1. Nå syntes jeg litt synd på den trakteren! Kanskje fordi kaffetrakteren er min livlinje, så her blir den godt brukt! Og jeg har hatt den i snart tolv år, så jeg gruer meg litt til den dagen den tar turen til de evige kaffeplantasjer. Men den er like god som da den kom hjem til meg som liten babytrakter! (Hemmeligheten er regelmessig rens)Har har presskanne, og tar den fram innimellom, men når jeg får mine bønner kvernet på kaffebrenneriet eller andre steder,så ber jeg om å få den kvernet for traktere. Fine traktern min!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg