mitt beste studenttips.

Jeg har skrevet en del om det å kjøpe ting slik at du frigjør penger frem i tid. Dette tipset gjelder kanskje særlig for deg som er student. Mange lever høyt når studielånet kommer på konto, og lavere og lavere jo nærmere neste utbetaling en kommer. Mitt beste tips for å unngå dette er å investere i en liten fryser. Ikke det første du har lyst til å bruke penger på sannsynligvis, men la meg forklare:

Hvis du bor i kollektiv, spesielt med mange samboere, er det ofte svært begrenset med plass i din del av fryseboksen som tilhører kjøleskapet. Med fryserplass kan du utnytte datovarer i butikken, og fryse ned i passende porsjoner. Du kan lage flere porsjoner når du lager middag, for så å ta opp igjen senere. Du får utnyttet sesongtilbud: før påske er for eksempel sesongen for innkjøp av grillpølser, på høsten får du billig lammekjøtt. Du har også mulighet til å ha søppelmat klar til dagen derpå og noe kosemat når blodsukkeret hyler etter timesvis med lesing. 

Dette tipset har jeg gjennomført selv som student, og jeg kan garantere at når mine studiekamerater klaget over lite mat på slutten av måneden, hadde jeg fortsatt for eksempel laks, datovare-kjøtt, fiskegrateng, pizza, is og masse frosne grønnsaker/bær i fryseren. Nærbutikken min som student var store på Findusshow, med 40 % på alle varer. Fryseren gjorde at jeg sjelden kjøpte fisk på fullpris under min tid som student.

Jeg kjøpte en fryser av det for meg ukjente merket BEKO for rundt en tusenlapp den gangen, og den lever fortsatt 13 år etter.

Nå ser jeg tilsvarende modeller ligger på rundt 2000 kr. Bruker du 2000 kr nå, er min påstand at du har tjent det inn relativt fort om du benytter de tilbudene som fins. Mattilbud-appen er et godt hjelpemiddel. Kanskje kan man også kjøpe sammen?

Fryseren kan stå som et interiørsårhjørnebord på hybelen. Bråker gjør den også. Men hvis du kan spare såpass at du kan leve på middels høyde hele studietiden eller ha det enda mer gøy med vennene dine, uten å spise nudler med krydder i ukesvis, er det kanskje verdt det? 

Minner om at ukens #sparestyling kom i går, kjempekult om du vil være med.

#student #tips #investering #fryser #lurt #sparing #økonomi

10 kommentarer

Siste innlegg