En lørdag med 90 % rente på pengene.

Dette innlegget må leses med ironifilter påskrudd. Det er ikke å anbefale å benytte betting som spareform, uansett “rente”.

Jeg gambler sjelden, nærmere aldrigrensen. Til det synes jeg risikoen blir for stor. Og dessuten strøk jeg aldri i sannsynlighetsregning. Men i går tok jeg en telefon til samboeren min om jeg kunne låne 200 kroner å gamble for. Jeg fikk låne 500 kroner også, etter å ha forklart at jeg skulle nesten doble pengene i løpet av kvelden.

Låne penger for å gamble ja. Visste det var noe muffens med denne sparebloggen. For godt til å være sant er ofte det.

Vel, for moros skyld sjekket jeg oddsen på Agnete i den norske Grand prix-finalen. 1,9 i odds. Desidert lavest odds av alle, men fortsatt 90 % rente på pengene. Det er en fantastisk rente!

Men hva gjorde meg så sikker på at dette var en god investering? Jeg som ikke liker å gamble på grunn av risikoen. Vurderinger på forhånd.

1. Jenta har vunnet Grand Prix jr. før, og har mobilisert mobilstemmer den gang.

2. Jenta har vunnet Skal vi danse før, og har mobilisert mobilstemmer den gang.

3. Jenta har blitt nummer 2 i Stjernekamp før, og har mobilisert mobilstemmer den gang.

4. Personen som vant Stjernekamp da hun ble nummer 2, er programleder for Grand Prix i år. Uansett hvor godt de prøver, er muligheten for at hun blir snakket likt til som de andre deltakerne lik null.

5. Hun skulle synge sist i finalen, med de fordeler det fører med seg.

6. Sangen har blitt hypet i alle kanaler før finalen, og blir beskrevet som “noe helt nytt”. Nordmenn som gjerne vil fremstå musikkinteressert vil derfor stemme på makkverket sangen. 

7. Ingen av de andre deltakerne har deltatt i tilsvarende tidligere, eller noe annet avstemningsprogram på tv.

8. Hvor mange år er det siden vi fikk en overraskende vinner i norsk Melodi grand prix egentlig?

I finalesendingen var jeg aldri i tvil om at dette gikk veien. Selv kostymeavdelingen i NRK var på lag. Stage Dolls hadde de glemt å finne klær til, så de opptrådde som de kom. Makeda også, sannsynligvis, men hun løste det med å ha noe niesen hennes hadde laget i barnehagen på overkroppen. Agnete hadde de kledd i hvitt, om ikke annet for en vag referanse til Margaret Berger. Kanskje ikke da, men er man positiv, så er man det. Siste spiker i kista var Jan Fredrik Karlsen sin fanatiske opphausing av sangen, innzooming på publikums plakater og applausen etter nummerets første runde.

Hvorfor jeg gamblet med lånte penger? Vel, så enkelt som at jeg ikke eier en bettingkonto, men det gjør samboeren.Slikt blir det 90 % rente av. Det kan ikke engang massiv russestreaming på Spotify gjøre noe med.

11 kommentarer

Siste innlegg