Å spille lotto.

Du har sikkert hørt historien om tennisballen, bøtta og togturen Oslo- Trondheim. Vel, her kommer sannsynligheten for å vinne Lotto, pr rekke, i rene tall.

Sannsynligheten for å treffe vinnerrekka er en til fem millioner trehundreogsyttinitusen sekshundreogseksten, pr rekke. På en kupong med ti rekker har du ti sjanser med denne sannsynligheten på alle ti.

 

Selv om sannsynligheten for å vinne førstepremie er så liten, er det utrolig mange nordmenn som spiller Lotto hver eneste uke. Før eller siden må jo tallene treffe? Det må være din tur snart?

 

Å vinne i Lotto har dessverre ikke noen kø. Det er ikke sånn at det blir mer sannsynlig å vinne for hver gang du ikke vinner. Norsk Tipping gjør likevel ingenting for å bremse denne tankegangen, da de har lagt ut denne oversikten på sine nettsider:


Lottos sannsynlighet for de ulike tallene er likt hver uke, og det har ingen påvirkning hvilke tall som har blitt trekt uken før, måneden før eller hvor mange ganger dette har skjedd. Ovenstående tabell vil jevne seg ut over tid, men kanskje får vi aldri oppleve nok Lottotrekninger til at det vil skje. Selv om 34 tall ikke høres så mye ut gir det faktisk 5379616 mulige kombinasjoner.

 

En kupong med Lotto(10 rekker) koster 50 kroner. Det er 2600 kr på et år. Har du spilt en Lottokupong hver uke siden spillet startet, 30 år, har du brukt 78000 kr på å jakte førstepremien. Tar du med Joker på denne kupongen hver uke er det 1040 kr i året. Hver uke siden den kom, 16 år, er det også minimum 16640 kr.* prisen på Jokerspill står ikke lenger på Norsk tippings nettsider, regner derfor med startprisen når det kom, som var 20 kroner. Det får være opp til deg om det var verdt det.

 

#tippe #lotto 

11 kommentarer

Siste innlegg