Mer om spill og sannsynlighet.

Flere av dere har under forrige innlegg, med rette, sagt at deltar man ikke, kan man heller ikke vinne. Det er nok, uten blytung forskning i ryggen, den vanligste grunnen til at folk spiller. Ønsket om å vinne og ønsket om at det engang skal komme en hyggelig telefonsamtale fra Hamar din vei.

Og misforstå meg rett, det er det absolutt ingenting galt med! Jeg skrev ikke forrige innlegg for å latterliggjøre folk som spiller Lotto. Tro meg, om det var tilfelle, hadde det ikke vært den minste tvil ved gjennomlesning. Mennesker liker spenning, vi trives i ulik grad med risiko og vi koser oss med ulike typer spill. Jeg la jo selv ut et relativt bråkjekt innlegg på søndag om lørdagens oddsspill. Og ja, søndagens innlegg inneholder en tilmålt mengde ironi i ordelagene sikker investering og kjempegod rente. Det er jo slik en ofte presenterer sine egne spill, når det går veien, vel og merke.

Det som er viktig når det kommer til spill, er å aldri spille for penger en ikke har råd til å tape. Forsåvidt sammenlignbart med børstips. Aldri anse plassering i spill som bankers, selv om yndlingslaget i fotball spiller mot Knøtterud uten innbyttere eller Lottotallene er aldri så mye familiens bursdager.

Bare for å avslutte Norsk Tipping for denne gang, her kommer også sannsynligheten for toppgevinst i de andre spillene, samt ukentlig utgift og årsutgift.Kun de spillene der flaks er eneste element er tatt med. Odds og tipping vil derfor holdes utenfor denne, til tross for at disse også kan spilles med kun flaks. 

Extra: 50 kr/uka, 2600 kr/år.

Sannsynlighet 1.premie: 1:360.000  (Fast toppremie på 2 millioner).

Vikinglotto:50 kr/uke, 2600 kr/år.

Sannsynlighet 1.premie: 1:12.271.512

Tar også med sannsynlighet for lykketallsjackpot som er 1:98 mill per rekke.

Joker onsdag: 20 kr/uke, 1040 kr/år

Sannsynlighet 1.premie: Antall deltakelser/ Antall som deltar. Ved 1 spill og antakelse fra norsk tipping om 500 000 deltakere: 1/500 000.

Eurojackpot, 2 rekker: 50 kr/uke, 2600 kr/år.

Sannsynlighet 1.premie: 1:95 millioner per rekke.

Liten Keno: 25 kr /uke, 1300 kr/år.

Sannsynlighet 1.premie: 1: 2.147.181. (Den står til 1 million fast, og kan kun vinnes med ti-tallsrekke.)

Nabolaget 50 kr/uke, 2600 kr/år.

Sannsynlighet 1.premie: 1:antall spilldeltakelser. (Førstepremie fast 1 million)

Jada, jada, sier du kanskje. Snakk om gledesdreper, Sparing! Vel, spiller du Vikinglotto med joker, Lotto med joker og nabolaget, er dette 9880 kr i året. Det er ikke mye dersom du har pengene til det. Men; det er veldig mye om du spiller på gammel vane og leter etter måter å få endene til å møtes.

8 kommentarer
  1. Vi spiller ALDRI for penger vi ikke har! Er det en måned vi har mindre penger spiller vi ikke. Vi spiller fordi det er gøy. Og faktisk så vinner vi ganske ofte! 😉 Ingen store premier, alt fra 50 kroner og oppover.. 😉

  2. Jeg spiller lotto en gang i året. Kortet mitt var så lite brukt da jeg skulle bruke det sist, så jeg måtte oppdatere det. MEN så vant jeg faktisk 90 kr også. :))) ingen trenger jo å vite at jeg spilte for mer enn det da

  3. Hei igjen sparing! Her berører du en av mine favorittemaer, sannsynlighetsberegning! Jeg er som du vet meget gammel ( smilefjes ) men da jeg var ung studerte jeg matematikk. Jeg gikk opp til muntlig eksamen i matematikk der selvvalgt tema var sannsynlighetsberegning i poker 🙂 🙂 Jeg spiller ikke poker, bare regner på det og jeg spiller ikke lotto. Jeg tenker det å bruke penger på spill er akkurat like nyttig som å kjøpe øl for dem. Altså, det er ikke noe feil å bruke penger på spill hvis man liker den spenningen det gir å følge med når det trekkes, men sannsynligheten for at man vinner er så liten at jeg føler øl er en hyggeligere og bedre måte å kaste bort pengene på. Min kone liker å legge inn en kupong en gang i blant og det plager meg overhode ikke 🙂

  4. Ibsen: Så innmari kult! Jeg var skikkelig glad i sannsynlighetsregning på skolen, og har igrunn ikke sluttet å være det. Det hørtes ut som en drømmeoppgave på eksamen! Ja, en må finne sine egne, velvalgte måter å bruke pengene på 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg