Bli med på hundrelappuka!

Hva er vel hundre kroner i dagens samfunn? Si det du. Hundrelappen er ei grepa, rød dame som kan brukes til så mangt. Det er bare det at vi glemmer det litt. Derfor er det denne uken hundrelappens uke hos Sparing. 

Hvor lang tid tar det egentlig å tjene en hundrelapp?

Jeg har tidligere skrevet om det å dra damer , men her kommer tallene bak. 

Vi går ut fra SSBs definisjon på årsverk, som er 1950 timer. De regner med ferien. Din eksakte skatteprosent ser du på lønnslippen din, og antall timer i ditt årsverk, kan du blant annet finne i overenskomsten til ditt forbund. Regnestykket tar kun hensyn til grunnlønn, ikke tillegg, overtid, forskjøvet arbeidstid og andre fiksfakserier som påvirker lønnen i positiv retning.Tallene er for enkelhets skyld presentert uten fratrekk for fagforening, pensjonspremier, gruppelivsforsikringer og annet som trekkes rett fra lønn.

Første person har en årslønn på 400 000 kr, og en skatteprosent på 26%. Etter skatt(400 000 * 0,74) er det da 296 000 kr. Pr time uten skatt får du da utbetalt (296 000/1950)  151,8 kr. Antall minutter  du må jobbe for ei flunkende fin Flagstad: (100/151,8) 0,66 time = (60 min*0,66) 39,6 minutter

Med en årslønn på 400 000 kr må du jobbe 39,6 minutter for å ha en hundrelapp mellom hendene.

Andre person har en årslønn på 250 000 kr, og en skatteprosent på 23%. Etter skatt(250 000 * 0,77) er det da 192500 kr. Pr time uten skatt får du da utbetalt (192500/1950) 98,7 kr. Antall minutter du må jobbe for ei flunkende fin Flagstad: (100/98,7) 1,01 time = (60*1,01) 60,6 minutter.

Med en årslønn på 250 000 kr må du jobbe 60,6 minutter for å ha en hundrelapp mellom hendene.

Regn gjerne ut hvor lenge du bruker på å få en hundrelapp mellom henda ved å sette inn dine tall. En hundrelapp er mange minutter jobb!

 

Bli med å feire hundrelappuka!

Det jeg finner interessant er hvor forskjellig vi velger å bruke disse hundrelappene. Derfor kommer jeg utover i hundrelappuka til å legge ut litt bilder av hvordan en hundrelapp ser ut. Hvis du vil leke med, blir jeg veldig glad. Er det ting som koster mer enn en hundrelapp, ta gjerne bilde av den brøkdelen som koster 100 kr. 

Merk bildene #hundrelapp for å delta. Hvis få deltar, presenterer jeg alle bidragene med linking her på bloggen, hvis det blir mange, presenterer jeg et utvalg.

Velkommen til hundrelappuka! 


bilde fra dagbladet.no

#hundrelapp #penger #årslønn #skatt #sparing #opplysning #oppvåkning #hundrelappermangeminutterjobb

13 kommentarer
  1. Hvis man tar utgangspunkt i ditt første regnestykke om at man bruker 39,6 minutter på å tjene 100 kr og man ønsker å drikke en flaske champagne får man et artig regnestykke. (har rundet av litt)
   En flaske Moet Champagne koster 400 kr, og den inneholder 75 cl, da koster 1 cl 5,33 kr.
   75 cl /400 kr = 0,1875 cl pr krone
   0,1875 cl pr kr x 100 kr = 18 cl for 100 kr
   18/75 = 24 % av en champagne flaske for 100 kr
   Med andre ord, jobber man i 39,6 minutter tjener man 100 kr, for dette får man 18 cl champis eller en snau 4 del av flaska.
   Runder vi litt av litt her og der og sier man må jobbe 40 minutter for 25 % av flaska. Vil det si at man må jobbe i 2 timer og 40 minutter for hele flaska. Og en ting er helt sikkert, det går raskere å drikke den opp enn det tar å tjene nok til å kjøpe den ☺ En annen ting som er sikkert er at når du har drukket Champagnen klarer du ikke regne på det lenger 🙂

  2. Når jeg regner med skatteprosenten fra skattekortet og ikke tabelltrekket (som jo er en del lavere) lander jeg på 50 minutter for en hundrings. På den annen side har jeg fastlønn og et særdeles flytende (les: stadige oversvømmelser) timeantall fordelt på hele døgnet, hele uken — så jeg kan i prinsippet argumentere med at jeg egentlig tjener en hundrings på å spille dataspill i 50 minutter midt på dagen og jobber gratis på kvelden… eller omvendt. Uansett hvordan jeg snur og vender på det er tidsbruken for å TJENE en hundrings ikke på noen måte proposjonal med tiden det tar å BRUKE en hundrings, med eller uten Möet. Har du en formel for dette også?

  3. Toril Gyldenskau: Gode greier 🙂 Ja, disse ble for enkelhets skyld presentert med rene tabelltrekk, poenget forsvinner forhåpentligvis ikke i det. 🙂 Hehe, ja, flytende, oversvømmende timer er vel et kjent fenomen i mange bransjer. Heldigvis er min bransje mindre kjent for hjemmekontor. Hm, skal se om jeg finner igjen de plansjene. Hvis du har en overhead å låne meg, skal vi alltids få vist dem frem. 😉

  4. Oi, jeg hadde helt glemt hva vi brukte før… men jeg mistenker at dersom plansjene dine er tilpasset et slikt steinalderverktøy må de være noe utdaterte. Jeg mener, holdbarhetsdatoer og sånt er vel også tall, eller? Dessuten har jo prisen på både dataspill og Möet gått opp litt de siste åra.

  5. Oj oj oj, dette handler om regning. Så da faller jeg ut øyeblikkelig. Tall er noe jeg sliter med sånn helt separat, og når de i tillegg skal regnes sammen eller fra hverandre….da kan jeg like gjerne begynne å studere kinesisk. Tror det vil være lettere det 😉
   Men en artig utfordring for dem som har anlegg og glede for tall, det er det…så jeg skal nok følge med 🙂

  6. Jeg har heller aldri hørt om en Moet som har gått ut på dato, ikke her i huset i alle fall 🙂 Og jeg har aldri møtt noen som blir gode til å regne etter etter å ha drukket en flaske 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg