Verdien av tomflasker

Med utgangspunkt i forrige innlegg, vil en tomflaske med 2,50 kr pantemerke tilsvare rundt 1 minutt jobbing ved årslønn 400 000kr, 1,5 minutt jobbing ved årslønn 250 000kr. Ilustrasjonen over er 40 minutter jobbing ved 400 000 kr årslønn, litt over en time ved 250 000 kr. Å pante flasker er kanskje ikke det morsomste, men helt klart verdt det. 

Hvorfor i alle dager finnes det folk som fortsatt ikke gidder å pante flaskene sine? Det er jo de mest lettjente pengene som finnes! Du kaster ikke penger i søppelbøtten, da bør du heller ikke kaste flasker.

Pant alt – alltid. Både for din skyld og miljøet sin skyld.

#retur #miljø #penger #tid #økonomi #infinitum #retura #hundrelapp

8 kommentarer
  1. Supert innlegg! Setter ting i perspektiv! Kjenner selv flere som bare kaster det i søpla fordi det er for mye styr å dra og pante det i butikken for 2 kr… Helt feil innstilling i mine øyne! Man har alt for mye penger og alt for lite tanker til miljøet om man ser på det sånn, haha.

  2. Jeg er blant de som blir noe tussete når jeg ser at folk har kastet tomflasker rett i søpla, eller enda verre, kaster det (og andre ting) i naturen.
   Selv har jeg for vane å ha en egen pose hjemme hvor jeg samler opp alle tomflaskene, og når den er full, tar jeg den med til butikken neste gang det passer for å pante. Litt fordi jeg er miljøbevisst og litt fordi at det tross alt hjelper på med noen “ekstra kroner” når jeg skal betale.

  3. Jeg panter til og med brusboksene fra Sverige, hvis man er flink å samler opp kan det faktisk bli nok til at panten dekker opp kostnaden med å kjøre dit!
   Når jeg panter norske flasker trykker jeg på “Røde Kors-knappen”, da KAN jeg vinne, og om jeg ikke gjør det går pengene til en god sak. 🙂

  4. thevegan: Ja, jeg blir nesten ufin å ha med å gjøre av folk som hiver flasker rundt seg. 😉 Godt å høre at det ikke er bare meg. Bare 2 kroner mange nok ganger er vannvittig mange penger, og miljøgevinsten er stor!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg