#bestofonsdag – hva var det?

#bestofonsdag var en innleggserie over 23 uker, der jeg hver uke presenterte tre av følgerne mine på blogg.no, og skrev noe om hva jeg syntes var positivt. Dessverre dør mange blogger i løpet av et års tid på blogg.no, og jeg har derfor tatt med videre et lite fossilt utvalg av de 66 anmeldelsene jeg skrev. 

De startet typisk som dette:

“Onsdag! Endelig! Hvem ble det denne uken? Jeg satt i gårkveld og så igjennom følgerne mine igjen, nå er jeg ikke kun på besøk på tirsdagskveldene, men da tar jeg en litt mer systematisk gjennomgang for å kunne skrive disse innleggene. Ukens innlegg kunne vært langt som et leksikon, og for å gjenta meg selv kunne jeg tenkt meg å skrive om alle, hver eneste uke. For hver enkelt av dere som har valgt å følge meg, er unike og representerer sin blogg på en fantastisk måte. Nettopp på grunn av dette måtte jeg sette en regel for meg selv, kun 3 stykk hver onsdag.”

Ukens følgere er:

geriatriks.blogg.no. Et helt absurd lesevalg for en som ikke kan fordra hockey. Men du store tid så gøy. Med kriblende hender av samfunnsengasjement og humoristisk skråblikk på det meste. På kornet og med brodd. Rett og slett en fornøyelse. Har vel også funnet meg enig i det meste av samfunnsspørsmål, og det er jo en fin forutsetning for å like enda bedre. Til og med hockeyinnleggene fenger innimellom. Dette er bra saker – løp og les!

monstercat.blogg.no skriver interessant og forklarende om mange ting jeg vet litt om, men gjerne vil lære mer om. Hun vekker nerden i meg til fullt fokus hver gang jeg er på besøk. Spesielt i de innleggene hun har viet til Firefly er jeg helt med. Hun tegner helt vannvittig, sånn skikkelig fascinerende bra. Se gjerne ART-delen av bloggen for bevis.’

Juliafrika er nok en av de bloggene jeg ler aller mest av. Hun treffer så inderlig på kornet på alt hun gjør, og hvis det er lov å si at man digger noen, drister jeg meg til å si at jeg digger Julia. Hun harselerer på en over gjennomsnittet brukbar måte med innvandringsfientlige, fremmedfrykt og ekstremisme, samtidig som hun også sender gode vibber i retning kroppspress og glansede overflater. Personlig må jeg også si at innlegget som kom for noen dager siden om sitater og veggord i interiør, gikk rett hjem hos meg. Jeg ler, og ettertanken kommer også krypende innimellom. Og det er rett og slett fornøyelig! 

elevele.blogg.no har nettopp hatt bursdag, så om du har glemt å gratulere, må du gjerne innom å sende en forsinket hilsen. Dette er den herlige jenta med ulvehundene, som strør rundt seg med engasjerte og gjennomtenkte kommentarer. Hun er Norgesmester i selvironi, og har skapt kategorien typisk Elin i kjølvannet av tittelen. Hun har en god blanding av bildeinnlegg å drømme seg bort til, tankefulle innlegg, humoristiske innlegg og flotte innblikk i hverdagen. Jeg blir glad av å besøke Elin, og i godt humør av å lese hennes kommentarer, både på min egen blogg og på andre blogger jeg leser. Rå dame, rå blogg!

I dag er det også endelig Unni sin tur, magiskliv.blogg.no. Hun er bloggvennen jeg var så heldig å møte sist jeg var på hjemlige trakter. (Dama er bra skriftlig, men fantastisk i virkeligheten. Får du muligheten til å møte henne, gjør det!) Hvis du leter etter en inspirerende blogg til ettertanke, er det mulig du kan stoppe å lete. Unni skriver ekte. Og hun skriver kunnskapsrikt om emner som er underrepresentert, som miljø, kommunikasjon, menneskeverd, gjenbruk og relasjoner. Jeg gleder meg alltid til å åpne bloggen og se etter nytt lesestoff, og magiskliv er en av bloggene jeg søker opp direkte i søkefeltet mitt. Unni er dyktig til å delta i challenges, men gjør det ikke uten å gi bidragene kvalitet. Har du ikke lest magiskliv enda, er det slett ikke for sent å begynne. 

seljordslia.blogg.no er damen som får meg til å få lyst til å gå på tur. Hun har kamera med seg og tar vidunderlige stemningsbilder. Hun fremstår som ei kjempeherlig dame med både selvironi og humor, og har i tillegg en dybde som jeg tidvis kan savne rundt omkring i bloggeriet. Hun er reflektert, kunnskapsrik og interessert. Du har sannsynligvis sett gjennomtenkte, omsorgsfulle, smarte og gode kommentarer fra denne damen på blogger du har lest allerede. Anne Grethe har en blogg å bli glad i, og genererte nettopp en hel bråte godt lesestoff til blogg.no, via sin challenge #challengelykke. Hvis du enda ikke er overbevist, har hun også begynt med videosnutter og har begynt å levere kvalitetsinnlegg til magasinbloggen helse.blogg.no.

pandacat.blogg.no har en sånn blogg som jeg virkelig nyter å lese, med mange interesseområder som krysser mine, men samtidig mange som ikke gjør det, slik at jeg kan lære noe nytt. Hadde også en kjempefin challenge nettopp, men for min del ble det litt for mye for meg med to samtidig. Likevel genererte også denne mange fine innlegg, vel verdt å sjekke ut. Har en forkjærlighet for TBBT og liker sånne andre sære ting som jeg også liker svært godt. Og med sær her, mener jeg hedersbetegnelse. 

uliewinge.blogg.no. Julie er dama som startet som moroblogger og utviklet seg i rekordfart til en gjennomtenkt, god og granskende blogg. Humoren er der fortsatt, men nå også flankert av dypere historier om alkoholisme, sorg, spiseforstyrrelser og livet generelt. Dette er en blogg som skiller seg ut ved at innholdet er laget på en troverdig måte, og Julie byr på både det søte og det bitre, uten å fremstå sutrete. Det er en hårfin balansegang. Å skrive om livets til tider brutale virkelighet uten å fremstå knekt og på sympatifisketur. Julie har også et samarbeid med radioprogrammet til Espen Thoresen *ogrestenavnavnenehans*, der hun radioprater om alt og ingenting. Nylig har hun også inngått et samarbeid med bladet KK, som sannsynligvis syntes bloggen hennes var like spesiell og bra som det jeg gjør. Ei tøff og morsom dame som byr på seg selv.

matogkakeoppskrifter.blogg.no/, sannsynligvis en av de triveligste bloggerne på hele plattformen, og det sier litt. Dette er en trønder som har forvillet seg sørover, ikke ulikt undertegnedes skjebne. Hun jobber med mat og kommer til å bli en fantastisk lærer for kommende kokkespirer, da hun starter utdannelsen til høsten. Hun har gode og lettfattelige oppskrifter, sånne som selv en utålmodig hobbykokk kan bruke, og er en av bloggene jeg bruker å anbefale til folk som leter etter matblogger. Hun er også flink til å delta i utfordringer og leverer gode bidrag. Hun er også med på et veldig spennende matprosjekt akkurat nå.Herfra får du heller aldri en halvveis kommentar som ikke passer innlegget eller et vondt ord. 

dvergpinschereimitthjerte.blogg.no: Dråpenes dronning. Jeg tror ingen kan ta like varierte og spennende makrobilder av dråper som denne dama. Hun viser deg skjønnheten i skogbunnen, på trærne, i bekken og andre steder med sitt unike blikk for makrofotografering. Hun har i tillegg tre søte dvergpinschere som stjeler rampelyset innimellom. Som over middels fugle- og fotointeressert, synes jeg også seriene med fuglefoto er imponerende. Fugler er veldig vanskelig å få spennende bilder av: det å variere komposisjonen, komme nært nok uten å skremme dem vekk og unngå bevegelse er store utfordringer. Som mestres. Nå ble det mye bildesnakk – Toini har i tillegg til fotoferdigheter er lett og levende språk, og til sammen blir dette en uimotståelig blanding. Liker du natur, hund, foto eller bare vil kose deg? Jepp, da bør du ta turen. (Du har sikkert sett henne i kommentarfeltene til andre blogger også, hun er den trivelige som alltid legger igjen en gjennomtenkt og god kommentar som viser interesse for det som er skrevet. Burde være til inspirasjon for mange.)

Kjerringtanker. Brit er damen å følge frem mot årets lønnsforhandlinger, hun er en engasjert tillitsvalgt som ikke pynter på sannheten. I tillegg har hun en lun og fantastisk humor, og er ærlig og løsningsfokusert. Hun skriver svært godt om livet, både i møte med sykdom hos venner og hverdagen generelt. Denne damen er dyktig skiftlig, og enda bedre i levende live. Hun er den eneste av mine følgere jeg har truffet i virkeligheten,og meg bekjent den eneste av dem som har samme yrke som meg.

jeggikkbareibodenentur. Frode, Boden, Jippi(!), kjært barn har mange navn. Og dette er virkelig et barn i så måte. Frode er en av de få bloggene jeg leste før jeg begynte selv. En av de jeg virkelig lo av. Ikke sånn fislelo, sånn på ordentlig. Historiene om hverdagen med fire barn, jobben, Liverpool og livet generelt i både ironiske og velskrevne ordelag var en helt uimotståelig blanding. Språkdrakten gjør også at bloggen virkelig lever! Det var skikkelig gøy å kunne komme inn i dette blogguniverset og følge Boden litt nærmere. Helt ærlig ble jeg litt starstruck når det dukket opp en kommentar fra Frode på bloggen min første gangen. Og etter det har det bare blitt enda mer gøy. Frode er den eneste følgeren som har fått to innlegg direkte adressert, innlegg fylt med kun svada. 

Og til slutt i dag: Frodith. Dronningen av morsomme paint-tegninger, kule fotoutfordringer og innlegg fulle av omtanke for andre. Hun er det jeg vil kalle et naturlig sentrum, en samlingsblogg for hele blokka. Har innimellom noen helt fantastiske utstillinger inne på bloggen sin, de jeg har sett har vært oppgaver gitt til andre bloggere som challenges. En positiv dame med mange interesser, et hjerte for naturen og et øye for fotografering. Du vet ikke hva som venter rundt neste sving, men jeg lover, det er verdt å vente på.

 

Ta deg en tur på besøk davel! Har du lest disse bloggene? 

 

Bli gjerne med på #hundrelappuka.

#sparing #bestofonsdag

18 kommentarer

Siste innlegg