Möet vs #hundrelapp

Både Ibsen og Toril var under presentasjonen av hundrelappuka innpå Möet som kasus. Det ble etterspurt noe dokumentasjon, så da tenkte jeg å hoste opp noe. Med halsbetennelse på plass, følte jeg det var på sin plass, før hostetreningen avtar.

Bakgrunn for forsøket: Dette er en #hundrelapp med Möet. Ingen Möet ble skadd i forsøket.En enhet Möet koster ifølge Ibsen 400 kr.( For en trønder er en enhet en flaskel).

Testhypotese: En bruker adskillig mer penger med Möet enn uten. 

Metode: Blindtest der den ene gruppen fikk vann, heretter kalt ‘placebo’, og den andre gruppen fikk kjøpe så mye Möet de ville. Testgruppene ble målt på 9 fastsatt målepunkter i løpet av kvelden, og de fikk da også fortelle hvor mange penger de hadde brukt ut fra utgangspunktet i portemoneen på kortet.

Resultat:Testresultatene kan ses i følgende graf, og er for ordenhets skyld anonymisert. Det er derfor ingen mulighet til å vite hvilken av testgruppene som fikk Placebo. Penger brukt bekler y-aksen, mens x-aksen er de 9 målepunktene. Serie 1 kan være enten placebogruppen eller testgruppen, det samme kan serie 2. 

Drøfting:En kan selvfølgelig anta at det kan være serie 2 som er Möet-gruppen, da de underveis i de ulike målepunktene på x-aksen, opptil flere gangen har et hopp tilsvarende en enhet Möet, 400 kr, samt noe idiottillegg for chilinøtter og shots. Testgruppen som fikk Placebo antas å være mer mobile enn gruppen med Möet, en kan derfor ikke utelukke at de har løpt gærning på shopping underveis i testen, og kan være serie 2. Samtidig er det ikke alle som liker Möet, og dersom testgruppen besto av dette slaget individer, må en kunne trekke den slutningen at det ville ha en avgjørende påvirkning på resultatet, og være serie 1. Folk som drikker vann vil stort sett holde seg på serie 1 i pengeforbruk, om det ikke kjøpes enorme mengder på flaske, da kan en ikke utelukke at det er serie 2.

Konklusjon: En har via placebostøttet test kunnet antyde at sammenhengen mellom Möet og pengebruk kanskje er til stede. Det holder likevel ikke å anta i seriøse tester, så en kan i etterpåklokskapens navn se at anonymisering av gruppene var en feil. Av hensyn til testgruppenes personvern vil det fortsatt stå som en gåte hvorvidt alkohol fører til mer pengebruk eller ikke.

Håper det er greit at det ikke ble en overheadpresentasjon.

#hundrelapp #test #möet #tullogtøys

1 kommentar
  1. Ingen overhead? :O Den gikk rett over hodet på meg i hvert fall… *swooosh*. Hm. Jeg antar det betyr at jeg var i testgruppen MED Möet og at jeg dermed hadde utbytte av øvelsen, selv om jeg ikke kan huske det. :p

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg