Kaster du bort penger på innpakning? (Om fotball og grønnsaker)

Vi må snakke om emballasje. Om innpakning og hvordan den lurer oss til å betale (for) mye for varer. Og det verste? Vi betaler gladelig. For å illustrere et poeng sammenligner jeg i dette innlegget med en fotball. 

 

Fotballen

Mange vil kanskje si at det viktigste med en fotball er hvilket lag den havner hos. Hvilke følelser den klarer å fremkalle. Hvor mange ganger den havner i nota. Men er ikke i bunn og grunn det viktigste med en fotball at den er en fotball? At formen, masse og vekt muliggjør fotbasert spill?

Hvis du skal kjøpe en fotball til sønnen din, hvis bruk er på den lokale løkka. Hvor mye ekstra er du da villig til å betale for hvordan fotballen er presentert? 

Hva om selgeren prøver å pakke inn den samme ballen i et plastnett for så å legge på prisen 50 %? Reagerer du da? Kanskje den også kan kalles for luxus fotball, og koste enda 50 % mer? Eller kan den legges i et flott, farget plastetui og øke prisen ytterligere 50 %? Hva om den er dekorert med fine merker, er det ok å gi 30% mer for den da?

Nå strekker du deg kanskje litt for å blidgjøre sønnen. Fotball i fargene til yndlingslaget med fine merker er plusspoeng verdt å betale 30 % ekstra for. Men hvis hovedpoenget med ballen var å spille, var ikke da disse andre ekstrakostnadene unødvendig bruk av penger? Ballen var vel den samme uansett innpakning?

 

 

Idiotisk spørsmål?

 

 

Hvis du mener det, tenk deg om en gang til og svar på de samme spørsmålene for:

Løk

Potet

Gulrot

Sopp

Paprika

Eple

Banan

Avokado

Tomat

Sopp

Salat

og alle andre innbyggerne i frukt- og grøntdisken.

Se alltid på kilospris og tenk bruksverdi! Hvordan ting er pakket inn, bør ha mindre betydning.

 

Knallkult om du stikker innom Facebooksiden til bloggen HER.

 

Og som et lite apropos, i sidesynet emnemessig: alle som vil klarer å lære seg offsideregelen, uavhengig av fotballinteresse! Det handler om vilje.

sports equipment and healthy living concept
Licensed from: oleandra / yayimages.com

 

#fotball #mat #kilospris #spørsmål #tips

6 kommentarer
  1. Noen kjøper jo dyre leker uansett om billig lek, har samme bruksverdig, som den billigere.
   det hender ofte det billigste er mer holdbart en det dyre.
   Så ja merkene/navnet koster. Ikke varen.

  2. Artig vinkling…jeg er ikke opptatt av merkevarer i klær o.l…og når det gjelder frukt og grønt velger jeg det som ser mest delikat ut som regel..hender jeg ser på prisen , men ikke ofte ..da jeg var yngre å hadde mindre å rutte med var jeg mer obs på det….liker ikke å sløse nå heller da :))))

  3. annebe: Så koselig at du synes det. Man må jo holde en viss standard ift delikat/udelikat, det er jeg helt enig i. Men å kjøpe løk til dobbel pris fordi de er pakket inn i en strømpe, kommer jeg likevel aldri til å gjøre. Man trenger ikke nikikke priser hver eneste gang man er i butikk, det er ikke noe tvangsprosjekt for min del heller 😉 Man skal jo liksom forsøke å leve litt oppi det her også 😉 Håper du får en strålende kveld/natt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg