Mitt definitive favorittbrettspill!

Et brettspill som sikrer påskekosen på hytta hvis kortstokken er utslitt og timene ikke strekker til for millionær. Fra A til Å er et spill som er enkelt å lære og enkelt å like. Det kan spilles både individuelt og som lag. Å spille på lag anbefales spesielt, da blir det liksom en ekstra dimensjon.

Poenget med spillet er å fylle spillebrettet vist under. Hver spiller/lag har ett slikt. Det er 4 spillebrett i esken. I tillegg til spillebrett er det også runde sjetonger som passer ned i fordypningene, en stoppeklokke og to terninger du trenger for å spille. Måten du får fylt opp brettet på er å si noe som starter på en bokstav og deretter legge en sjetong på plassen for aktuelle bokstaven.

Oppgavene er veldig varierte, du kan se eksempler på bildet under, og dette er ikke et besserwisserspill der nødvendigvis den spilleren med størst kunnskap om emnene vinner. Kan ikke sammenlignes med for eksempel TP. Her handler det om å være kreativ og rask til å omstille. Du jobber med hver oppgave i enten 15 eller 30 sekunder, og for å gjøre deg enda litt mer stressa, teller den medfølgende stoppeklokka ned på en lite lydløs måte og smeller ordentlig når tiden er ute. Det gjelder å holde hodet kaldt og jobbe videre.


Oppgavene kan se lette ut ved tomt brett, men hva om du får Elvis Presley-titler sent i spillet og L for “Love me tender” og H for “Heartbreak Hotel” allerede er fylt? Da må du omstille fort og finne frem andre titler enn de som først falt inn i hodet. Samtidig er det stor sjanse for stotring og latter etter hvert som spillet skrider frem. Også et pluss for at hver spillomgang ikke varer i timesvis. Tilfredsstillelsen når motspillerne ikke kommer på det du ser de kunne legge, for eksempel med hesteraser F for Fjording og A for Araber er stor. Skikkelig stor. Og fortvilelsen når oppgaven lyder steder i England og du har igjen å fylle kun Z og Æ Ø Å, er dertil stor.

Dette spillet passer i veldig mange anledninger. Jeg har prøvd både i familieselskap, på vorspiel, på nachspiel, i bursdager og i venninnekvelder. Jeg har spilt alene og i lag, opp til tre personer pr lag, og har kost meg like mye hver gang. Dette spillet slår både Alias, Kortskalle og Fantasi hos meg, og de spillene digger jeg.

Har du litt kunnskap om ord og alfabetet, kan du være med. Denne utgaven er anbefalt fra 10 år fra produsentens side, men har du yngre barn, finnes det heldigvis en juniorutgave!

Dette spillet er på tilbud hos ARK bokhandel nå, til 200 kr. Trykk på bildet for å komme til nettsiden. Dette er ikke en annonselink, bare en varm anbefaling fra en storfan av spillkonseptet.

Har du prøvd A til Å?

#atilå #brettspill #spill #søndag #påske #tips #tilbud #anbefaling #moro #underholdning #konkurranse 

Hiv deg også med på en utfordring:

#bloggsparelapp

4 kommentarer
  1. Hei!
   Du skriver litt om spill og det synes jeg er bra. Selv er jeg leder for Spillmagasinet og i den forbindelse har jeg invitert deg inn til gruppen spill.blogg.no slik at alle de blogginnleggene du skriver om spill/brettspill så får jeg disse opp i systemet vårt og hvor jeg kan fronte det du skriver på Spillmagasinet.no. Det eneste du må passe på er å markere av spill.blogg.no i grupper før du publiserer innlegget.
   Håper du synes dette høres interessant ut.
   Har du spørsmål, så gjerne send meg en mail til [email protected] og jeg hjelper deg så godt jeg kan.
   Vennlig hilsen
   Bernt Erik Sandnes
   Leder for Spillmagasinet

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg