Avgjørende bloggdesigntips.

Du flirer kanskje litt der du sitter av at en med et minimalt modifisert gratisdesign fra blogg.no skal komme med designtips. Det har du selvfølgelig både all grunn til og veldig lov til. Jeg håper likevel at noen av dere tar dere tid til å lese, for det kommer et poeng eller to her.

Hva gjelder design, har de fleste av oss personlige preferanser. Vi liker innpakningen vår forskjellig rett og slett. Like forskjellig som smak i klær og interiør, er drømmedesignet på blogg. Mange leser av prinsipp ikke blogger som går mot sine personlige preferanser. Hvis dette skulle være tilfelle for meg, måtte jeg ekskludert alle med det minste snev av rosa. Det vil med andre ord også si min egen.

Jeg har derimot valgt å ha et veldig åpent sinn på innpakningen du presenterer bloggen din i, for å minimere sjansen for å dømme en kjempeblogg nord og ned på førsteinntrykket. Bok og omslag og alt det der. Du burde kanskje også gi de som ikke ser finest ut en sjanse, det er ikke alltid de beste pakkene er de som har penest papir.

Jeg har to viktige designtips til deg:

1. Den tingen som irriterer meg mest. Du har enten et feiende flott gratisdesign, eller et fantastisk et du har kjøpt, og bloggen ser AMAZING ut. Problemet er at etter du har endret utseendet på bloggen, anser du deg som ferdig med jobben. Du har flotte nedtrekksmenyer under headeren, der alle knappene fører til fremsiden. Hvis man trykker på profilbildet ditt, kommer informasjon og følgerknapp til en annen blogger opp. Dette er en blogger designeren har lagt inn i designet for å vise deg hvor du skal lime inn din side. I tillegg er de flotte profiltekstene: “her kan du skrive litt om deg selv. her kan du skrive litt om deg selv” gjengangere. Når du endrer design – logg ut av bloggen din, og søk den opp som en av leserne dine. Deretter prøvetrykker du litt rundt omkring for å se om designet faktisk fungerer. Innpakning er vel og bra, men hvis det ikke funker, må du jobbe litt mer med det.

2. Jeg liker å lese. Og leser MYE blogg. Gjør ditt til at bloggen din er lesbar, også i store mengder. Og da snakker jeg ikke om innhold i selve teksten, jeg leser om alle mulige tema, til og med ting jeg ikke er interessert i i utgangspunktet. Jeg snakker om fargesammensetninger og valg av skrifttype. Gjør den samme testen her, logg ut av bloggen din og finn et av de lengste innleggene dine. Les det så fort du kan. Blir du sliten, eller sliter med å skille eller lese ordene, bør du vurdere å bytte enten fargesammensetninger eller font. Vil faktisk gå så langt som å anbefale det. Husk at leserne ikke har skrevet teksten, og derfor ikke har det samme utgangspunktet som deg for å lese den, det vil derfor være enda vanskeligere for dem. Du vil ikke at leserne dine skal klikke seg videre fordi det er slitsomt å lese det du har lagt ned masse arbeid i å produsere.

Hvis du mistenker at jeg enda ikke har oppdaget bloggen din, må du gjerne hive inn et spor i kommentarfeltet. Nye blogger er alltid en fryd å oppdage!

#blogg #fredag #helg #design #tips

(function(d, s, id){
var js,
fjs = d.getElementsByTagName(s)[0],
p = ((‘https:’ == d.location.protocol) ? ‘https://’ : ‘http://’),
r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000);
if (d.getElementById(id)) {return;}
js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1;
js.src = p + “www.opinionstage.com/assets/loader.js?” + r;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘os-widget-jssdk’));

 
11 kommentarer
  1. Greit å ha en fin og ryddig blogg 🙂 det har du ihvertfall:) 🙂 jeg sliter litt med det, men nå er det en stund siden jeg har prøvd å endre, både design og header… 🙂 Ha en kjempe fin helg 🙂

  2. Jeg er enig i det du skriver, men i punkt nummer en så skriver du bare en forklaring å kommer ikke frem til selve poenget, men jeg skjønner hva du mener. Nå begynte jeg å designe i en alder av 12, og slike tips er noe jeg selv kunne ha kommet med. Er det noe som er interessant, og det er nogenlunde kort altså ikke for langt, og helt ok å lese så gjør jeg nok ofte det når jeg er innom nye blogger, men jeg blir ingen fast leser av blogger som ikke fungerer (altså for meg ligger mye av trykket her på designet, og at det skal fungere. Når jeg sier designet mener jeg helhetsinntrykket med både header, bakgrunn, font valg osv.) Det er et salgsargument.

  3. Marlene: Tusen takk for konstruktiv tilbakemelding, det er helt gull! Jeg prøvde å oppsummere poenget i tips en i den siste setningen: “Innpakning er vel og bra, men hvis det ikke funker, må du jobbe litt mer med det”, men ser helt klart hva du mener med at det kunne vært tydeligere presentert virkningen det har på meg som leser. Anså kanskje virkningen på leseren som selvforklarende i resten av tipset, så det er noe jeg absolutt skal ta til meg og bli bedre på videre. Håper du får en strålende fin lørdag 🙂

  4. Ine Therese: Tusen takk 🙂 Jeg må nok ærlig si at innpakning har vært en relativt neglisjert del av denne bloggen, både hva gjelder design og bilder, men det blir muligens forandringer etter hvert. Håper helgen din også blir smashing! 🙂

  5. Jens: Tusen takk. Hva gjelder spørsmålet ditt, er jeg også storfan av konspirasjonsteorier, men vet også at konspirasjoner og baktanker også finnes hos de som lager illustrasjoner og statistikk. Du bør derfor tenke over hvem som har produsert innholdet og litt om deres motiver for å gjøre akkurat det.Det er kjempelett å finne dokumentasjon som understøtter sitt syn, som jeg har en mistanke om at er det du har gjort i akkurat dette tilfelle. Plansjene dine er helt klart laget av en med forkjærlighet på legaliseringssiden, og har til hensikt å underbygge dette på en svært fordelaktig måte. Enkelte av påstandene er løgn, andre er en flik av sannhet presentert som absolutte sannheter, og noen er sannheter vidåpne for tolkning. Du har i så måte enten blitt lurt av en pro-legaliseringsperson, eller sprer selv konspirasjonsteorier fulle av forkvaklede sannheter for å støtte ditt eget syn på saken. Hilsen en som har sett de dype skyggesidene bak begge figurene.

  6. Helt enig med deg! Utrolig viktig å ha et ryddig design og god font/farge så det blir enkelt for leseren å lese det som står. Så flink du er til å skrive 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg