Er du bredere enn et A4-ark?

Den seneste trenden er A4-ark foran midjen for å illustrere hvor tynn man er. Linken går til side2 sin artikkel om saken. Dette inspirerer meg faktisk til å legge ut det første bildet av meg selv på bloggen. Ever.

A4-ark er ikke spesielt brede.21 cm for å være nøyaktig. Om man hadde lagt det i landskap hadde det fortsatt bare vært ca 30 cm. Takk for Eiffeltårneffekten. Alle i hele verden kan få dette arket til å dekke midjemålet ved å bruke samme prinsipp som turister bruker for å holde pekefingeren på toppen av Eiffeltårnet. Eller støtte opp det skjeve tårn i Pisa. Det handler om avstand og fotovinkel.

Eiffel tower hand
Licensed from: HerrBullermann / yayimages.com

Det vil si at enhver kjendis som ønsker å fremstille midjen sin i A4-format, vil få det til. Enhver ikke-kjendis også. Det er like lett som å lyve med statistikk. Kanskje også enda lettere. Her har du i tillegg til selve fotograferingen, en jungel av bildebehandlingsprogrammer for å få lempet kroppen sirlig inn bak dette arket.

Hvorfor er det sånn at de mange trendene som går på bildedelingstjenester absolutt skal handle om kropp? Pepsi max mellom puppene til støtte for brystkreft, vis venstre eggstokk for halte gatehunder i Romania. Vi er liksom ikke tyngst i klassen å be når det gjelder å vise frem kropp. Å bekjempe kroppspress med kropp er jo litt som å bekjempe ild med ild.

Hvorfor i alle dager lar vi oss lure? Kanskje det er på tide å la trendy seile sin egen sjø? Vi kan ikke fortsette å klage på kroppspress mens vi fnisende hiver oss med på alle mulige idiotiske , kroppsfikserte bildeutfordringer. Fordi det er så gøy. Eller fordi en eller annen Kardashian gjorde det først.

Er det en ting jeg har lært av å lese blogger er det at absolutt ingen er A4. Ingen vil vedkjenne seg det. Derfor er det enda mer merkelig at man plutselig skal omfavne arket. Hoppe inn i idiotien fordi alle andre gjør det. Vær nå litt standhaftig, ta avstand fra A4-arket også her. Hvor tykke i hodet er vi egentlig?

Jeg er ihvertfall ikke like tykk i hodet som et A4-ark, er du?

#sparinga4 #stopa4waist #nota4thickheaded #stopstupid #ikkea4tykkihodet #side2 #bloggmag #blogglisten

 

Sjekk gjerne ut ukens #bestofonsdag – framsnakking satt i system.

8 kommentarer

Siste innlegg