Afterskivettreglene

Afterski kan ofte beskrives som en tilstand, og kanskje ikke den tilstanden der pengebruk står fremst i panna. Her kommer det et sett Afterskivettregler, basert på de gamle fjellvettreglene. Nederst i innlegget er også “Sparings utelivsguide”, en samling innlegg om pengebruk på byen. 

Legg ikke ut på langtur uten tilstrekkelig trening.

Dette gjelder også fest. Jeg sier ikke at du burde lagt deg i hardtrening på festing før afterski, men tilpass inntaket etter det kroppen din tåler. Det vil også være en klar fordel for lommeboka. Å kjøpe bare fordi andre gjør det, er en dårlig ide.

Meld fra hvor du går.

Pass på hverandre, ikke gå noe annet sted uten å si fra til de du reiser sammen med.

Vis respekt for vær og værvarsling.

Kjenn din egen kropp og dine egne signaler. Generelt; drikk vann, spesielt om du danser i tillegg til å drikke. Da tømmer du vannreservene i to ender.

Lytt til erfarne fjellfolk.

De erfarne fjellfolkene her er ikke de som vil ha deg med på det feteste nachspielet. Det er de vennene som kjenner deg. Sier de at du har godt av et glass vann eller en liten luftetur, hør på dem. Det samme gjelder om dørvakta vil at du går en promenade. 

Vær rustet mot uvær, selv på korte turer.

Ikke dropp yttertøy, uansett hvor varm du blir av å danse. Ha med deg nok klær til å stå å vente i taxikø eller gå hjem til hytta uten å fryse.

Husk kart og kompass.

Her oversatt til mobil og penger/kort. Husk å lade mobilen. Hvis du ikke vet hvor du er, eller vil forflytte deg fra der du er, er dette to uvurderlige hjelpemidler.

Group of men partying with glass of beer

Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Gå ikke alene.

Igjen; ta vare på hverandre. Får du servert en god ide, eller kommer på en god ide; sjekk med de andre du reiser sammen med om det faktisk er det. Skal dere først komme ut for noe dumt, er det greit å ikke stå alene.

Vend i tide, det er ingen skam å snu

Dette gjelder alt, og er kanskje det viktigste. Føles noe feil, la det være. Blir du for full, ta en pause. Drikk vann og sitt og hold fast verden i bordkanten litt.

Spar på kreftene, og grav deg ned i snøen om nødvendig.

Det er bedre å avslutte kvelden tidlig enn å ende på sykehus. Grav deg ned under dyna og prøv igjen neste gang.

Group of men partying with glass of beer
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Sparings utelivsguide:

Spar penger på byen uten å være festbrems

Ingen skam med billig vorspiel

Dropp burgerpynten

Dagen derpå

og kanskje også

Verdien av tomflasker

#afterski #tips #fjellvettreglene 

Blir det lite afterski på deg denne påska, bli med på påskeutfordringen:

#bloggsparelapp

8 kommentarer

Siste innlegg