Gjenbruksuka: Hvordan finne loppemarkedet?

Å finne loppemarked kan være lettere sagt enn gjort av og til. Noen arrangører er veldig flinke på sosiale medier og oppretter både eventer og egne facebooksider. Men langt fra alle er så flinke. Noen er rett og slett elendige. Hvordan skal du finne dem da, når de ikke er tilgjengelig under fingrene dine på nett? Her er 5 tips:

1. Se på oppslagstavlene på butikker. Her henger det ofte lapper. Hvis bildet på A4-arket er av et forsamlingshus eller en logo til en lokal organisasjon, er dette ofte det du ser etter. Hvis navnet på stedet er Gamleskolen på Hippetihopp, kan det lønne seg å spørre seg frem til en veibeskrivelse.

2. Les avisen. Innehar du ikke abonnement selv eller har tilgang på avis via jobb er biblioteket en fin plass å lese i avisen. Eller en lokal kafe med avisabonnement. Loppemarked er typisk i annonseseksjonen, men i lokalaviser finner du dem også gjerne i artikkelform med bilder av glade arrangører med lopper i hendene. Gjerne på baksiden av avisen. Torsdag eller fredag er de dagene det er størst sjanse for å finne det du leter etter, de fleste loppemarkeder legges til helg.

3. Vår og høst er storsesong for loppemarked. Spør de du kjenner om de vet om noe. Kanskje har du venner med unger i korps eller idrettslag; begge deler store på loppemarked.

4. Det finnes interessegrupper på Facebook, jeg er for eksempel medlem i “Loppemarkeder i Notodden og omegn.” Der deler entusiaster det de kommer over som kan ligne et loppemarked. Enkelte kjøp/salg-grupper på facebook har også medlemmer som er flinke til å profilere “sine” loppemarkeder.

5. Gjør deg kjent med hvilke frivillige stiftelser og organisasjoner som finnes i nærheten, og om de bruker å ha loppemarked. Lions, røde kors, diverse menigheter, dyrevernsorganisasjoner osv.

Til slutt: husk at det er ikke størrelsen på loppemarkedet som avgjør hvor bra det er. Ja, det er flere ting å se over, men også flere om beinet. De små, bortgjemte, kan også være vel verdt en titt.

Tusen takk til rksilje.blogg.no for innleggstips! Mine tips til handel på loppemarked kommer senere.

Innlegget er en del av Gjenbruksuken, vil du være med ligger oppgaven i bildet under:

#bloggsparelapp

#loppemarked #gjenbruksuke

4 kommentarer
  1. Ja loppemarked er vel ofte sesongbetont..ihvertfall litt utenfor storbyene.. Her hos oss har vi også mange sånne små bruktmarkeder..de har en tendens til å ta alt for godt betalt syns jeg..men gøy å gå å se om man finner noen “skatter”

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg