Gjenbruksuka: Tallene bak loppemarkedet.

I går la jeg ut en gjennomsnittlig loppemarkedtur i bilder, og ga svarene på det spørsmålet mange møter etter slike turer: Hva skal du med den? Nå er det på tide å ta frem litt tall. Prisestimatene på varene er ca-priser, basert på litt googling og enkel sammenligning.

Dere fikk også muligheten til å gjette totalprisen. Den kom på 200 kr, litt dyrere enn dere har gjettet. Det som drar opp er 70 kroner for trompet i koffert med noter. Slett ingen upris for en “instrumentsamler”, i mine øyne er dette er røverkjøp. Jeg aner ikke hva en trompet som kun duger som pynt eller “vekke hele huset” går for. Derfor blir den unntatt fra de videre beregningene.

130 kr betalt for dette bildet.

 

Det eneste andre som hadde fastpris, var barnelampa med Heffalompen, den kostet 20 kroner. Sammenligningspris på tilsvarende modell, men med andre motiver, prinsesser og cars, er 300 kr.

Jeg husker også å ha betalt 10 kr for giraffen, fordi nyprisen er 250 kroner, og jeg nettopp hadde sett på den på nettet. Leker til barn har jeg skrevet et innlegg om tidligere, HER, der giraffen er med.

Scrabble ligger rundt 300 kr, hos de fleste forhandlere. (Ark vil ha 569, men det får stå for deres regning) Jeg betalte 10 kr.

Zumba sticks ligger på 20 dollar paret, altså 40 dollar for fire, ca 300 kr. Jeg betalte igjen 10 kr. 

Blokkfløyta og strykebrettet betalte jeg en symbolsk femmer for hver. Hvis en sier et forsiktig estimat på 50 kr stk i nyanskaffelse.

Totalprisen nytt blir da ca 1250 kroner, jeg betalte 60 kroner. 60 kroner tilsvarer 4,8 % av 1250 kr, for de som liker prosent. Ingen av disse tingene er utslitt, og alle vil bekle sin misjon og vel så det. Ingen butikker ville gitt meg 95,2 % avslag på dette kjøpet. Hvis du ser på det sånn er loppemarked fantastisk god hverdagsøkomi.

Da ble det 70 kr for tingene på dette bildet.

 

Dette bildet skal jeg ikke trekke frem noen nypriser på, bare snakke litt om. Den lille tinnvasen, kobberkjelen og tinnskrinet med sigarer( som forøvrig var fullt av gamle sigarer) har vært stasting i en stue, og deretter pene. Messinglysestakene ble ordentlig julestemning og har også vært godt tatt vare på. Ting som andre folk har vært glad i er stort sett like fine, også på loppemarked. Og til en latterlig lav pris, sammenlignet med tilsvarende varer kjøpt nytt.

Du finner også helt nye ting på loppemarked. Ting folk har kjøpt og lagt unna, eller ikke fikk bruk for likevel. Det gjelder på dette bildet den hjerteformede boksen med viskelær og oppbevaringsboksene fra ikea formet som biler.

Jeg kjøper også mye på loppemarked som skal igjennom en eller annen kreativ prosess. Noen ganger blir det med tanken, men da kan jeg alltids gi det tilbake til den lokale gjenbruksbutikken eller tilbake til et loppemarked. Det økonomiske våget er liksom ikke enormt. 

Etter jeg ble mamma har jeg også kjøpt en del leker til ungene. Spesielt “kjøkkenutstyr” og andre slitasjesaker. Toåringen har kanskje ikke lekeservice med Elsa og Olaf på, men hun har et velutstyrt kjøkken med masse fargerike elementer, og redskaper og herme mammas eller pappas matlaging med. Den observante leser vil dra kjensel på to ting fra disse bildene på det øverste bildet i kjøkkeninnlegget. Det beror på at mor i huset var på to loppemarked denne dagen.

Hvis du vil snakke tall også her, er det 13 ting på bildet, hvis bilboksene og armbåndene regnes som en hver. Det tilsvarer under 5,50 kr pr ting.

Kanskje jeg kjøper litt mer enn jeg trenger på loppemarked innimellom. Eller, det vil jo de fleste som liker loppemarked innrømme. En har bomkjøp der også. Men heldigvis til en brøkdel av prisen.

Vil du også være med i Gjenbruksuka? Hiv deg med her:

#bloggsparelapp

#økonomi #loppemarked #sparing #brukt #gjenbruk 

9 kommentarer
  1. Elin Slåen: Ja, nå kan en jo selvfølgelig argumentere med at det er brukt. Men for min del holder ikke det argumentet mål på disse tingene, for de gjør den samme nytten om de er brukt før eller ikke. 😉 Om ikke annet er det morsomme tall. 🙂 Håper du får en strålende torsdag 🙂

  2. Du har gjort noen fine og morsomme kjøp! Det er gøy å finne fine, billige ting på loppemarked! For et par år siden datt vi innom en “gårdsauksjon” i Sverige der de solgte utrolig mye fint veldig billig. Det endte med at vi plutselig bød på og kjøpte en hel masse vi ikke viste om at vi trengte 🙂 Ja vi gjorde noen gode og billige kjøp, men hva skulle vi egentlig med bl.a 2 flosshatter, seks krystallsaltkar, en gyngestol + MYE annet ? Tror vi endte opp med å brenne av et par tusen på det stuntet. Men gøy var det!!

  3. Ibsen: Ja, jeg er fornøyd, og det er jo det viktigste 🙂 Så gøy! Sånne stunt er det man lager minner av, så man kan ikke gjøre bare fornuftige ting hele tiden. 🙂 Auksjon gir jo en ekstra dimensjon til det også, vekker vinnerinnstinktet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg