Gjenbruksuka: Trendy møbler må leke et annet sted.

Etter at vi kjøpte hus for tre år siden, hadde spesielt ett område irritert meg. En over 4 meter lang vegg, hva kjøper en til en vegg på over 4 meter? En nær slektning av Expedit fra Ikea hadde bekledd mindre en halvparten av veggens lengde, og som både støvsamler og fristende klatrestativ var tiden virkelig moden for utskifting. 

Bloggsparelapp handler om verdien av penger, og med gjenbruksuka over oss, tenkte jeg å slå to fluer i en smekk. Budsjettet til møbler var ikke all verden i en familie som snart skulle bli fire. Heldigvis har jeg aldri vært spesielt opptatt av trender. Men likevel ville jeg ikke ha noe mørkt og dominerende, det kom jo til å se ut som et monster. Noen andre krav ble mulighet for å få ting inn i skuffer og skap. Etter Expedit-livet finner de fleste som har mer enn de tre minimalistiske tingene fremme, at støvtørking i slike nabolag er litt overkill. 

De møblene vi så på i Bohuskatalogen som kunne friste, dekket fortsatt bare deler av veggen, og kostet bortimot 20 000 kr. Skulle vi ha noe som dekket hele eller nesten hele, måtte vi over på moduler, og da snakket vi fort over 30 000 kr. For den enkleste. Det er ingenting galt med Ikea, men akkurat denne gangen ville jeg ikke ha ikea. Jeg har studert og bodd i Ikea og Jysk i åresvis, og mye av de andre møblene i huset er fortsatt Ikea.

Løsningen ble en lokal gjenbruksgruppe på Facebook. Dette er ikke moderne, men et skikkelig møbel i heltre eik. Hvis vi gidder, kan vi pusse ned eller male den, men siden den kom i hus vel en uke før lillebrors ankomst, har den foreløpig denne fargen. 

Med en toåring i hus er de låsbare skapene gull verdt. Det er også noe plass til det assorterte bokutvalget i heimen. I tillegg var det godt å få stuet alle vinglass inn i barløsningen i venstre bildekant. Vet alle sier sånn, men her er det faktisk veldig sant; den er ikke spesielt fotogen, denne seksjonen.

Det absolutt beste med denne var likevel prisen. Når alternativene koster mellom 20 og 30 tusen er 800 kroner billig. Den varer den til vi er lei av den, for akkurat nå er det nok andre ting å bruke penger på. For vi må prioritere.

Og dette er det vi gjorde i stedet: Vi fikk pusset opp hele vaskerommet for 30 000. Det var inkludert arbeidspenger hos rørlegger og kjøp av tørketrommel., skapløsning fra Ikea, vask og krane fra Comfort, og benkeplate fra Maxbo. Trådkurvene hadde vi fra før. Dette rommet var et grått kjellelokale uten noe annet enn opplegg for vaskemaskin da vi startet.Utrolig hva litt maling på tak og vegger gjør i et rom. Høy krane er forresten helt gull når man skal fylle bøtter og kar.  

Bildet er tatt underveis i oppussingen, før håndtak på skapene er satt på. Etter bildet ble tatt har vi også brukt noen tusen på elektriker og fått en fuktstyrt avtrekksvifte i muren ved vinduet, ovn over benken og best av alt; lys i taket med bevegelsessensor. Unødvendig, men deilig luksus. Slipper å knote med lyset når jeg bærer ned klær. Ved å se oppe til høyre på bildet ser du et annet moment som står over nye stuemøbler på prioriteringslista: nye kjellervinduer. Det er mye utgifter med hus, og det gir en god del bortprioriteringer.

For å understreke forandringen ytterligere:

Underveis i malingen. Legg merke til dørene malt i “restemaling” av tidligere eier. Gir liksom en litt leken, spygul touch til rommet…
Etter maling av samme område. NB: før vi malte taket. Det er også hvitt og pent nå. Hylla ble beholdt av den enkle grunn at småbarn + kjemikalier = skummelt i skap i rekkevidde.

 

Gulvet skal vi undersøke mulighetene til å få tatt på sikt, men pr nå får det være som det er. Sånn er det å pusse opp for penger man har klart å spare, fremfor å ta opp lån. Man får ikke alt man vil samtidig. Men vaskerommet mitt, det er jeg strålende fornøyd med.

Jeg hadde valgt akkurat den samme seksjonen og vaskerom igjen, så får trendy seksjoner finne et annet sted å leke.

Hva synes du om slike innlegg?

#gjenbruk #oppbevaring #marerittvegg

#bloggsparelapp

6 kommentarer
  1. Jeg elsker slike innlegg. Det er flott at ikke alt trenger å koste flesk! Jeg har ei venninne som har pusset opp et helt hus. Hun la sin elsk på “gi bort” på Finn. Hentet møbler, pusset og malte de. Ingen kunne tro det var slikt folk skulle kaste. Gjenbruk er bra!

  2. Supert innlegg. Man trenger ikke like alt engang, for å finne inspirasjon i det. Man gjør seg jo tanker uansett 🙂 Opplegget i stua er jo perfekt til deres bruk og vaskerommet ble knall! Liker veldig godt tipset om høy kran “savnet”

  3. Flott innlegg, og jeg også liker litt utrendy møbler..og som du sier..kan males..og få en ny look igjen.. 🙂 Kjempe smart! og flott

  4. astmaogallergi: Tusen takk for kjempehyggelig tilbakemelding. Ja, og jeg synes det er viktig å se ting litt opp imot hverandre. Så flink venninnen din var da, det er sant, utrolig mye fint som gis bort der. Gjenbruk er bra og viktig, både for lommebok og miljø. Håper du har en kjempefin kveld 🙂

  5. FotoSeljordslia: Tusen takk 🙂 Nei, og det er et kjempeviktig poeng, sammenligningen er valid uansett hva man skulle mene om seksjonen. Helt ærlig kunne jeg også ønsket meg flere endringer på den. Men hvis en ser på hva vi fikk for pengene i stedet, er jeg ikke i tvil om prioriteringen. Har en prøvd høy kran går en aldri tilbake 😛

  6. dvergpinschere i mitt hjerte: Takk 🙂 Vi får se om det blir med tanken, eller om den blir flikket på. Den gjør i alle fall nytten, og fremkaller ikke hysterisk anfall hos voksne beboere i nærheten av fargeblyantene til toåringen. 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg