Gjenbruksuka: brukte klær og sko til voksne.

Ved snakk om brukte klær til voksne, er det mange som går i det jeg kaller vintagefella. Har det ikke sjel og en kvalitet som overstiger produkter produsert i nåtid, er det liksom ikke noe å snakke om. 

Vintage og de tilhørende butikkene er fantastiske og spennende, men i det daglige er det andre typer brukte funn en har større verdi økonomisk ved å fokusere på.

Å bytte klær og tilbehør er en trend på fremmarsj i Norge. Og det er kjempebra. Byttekvelder med venninner er en god måte å få noe nytt uten å blakke seg. Det samme er større byttekvelder arrangert av ulike organisasjoner. Kanskje en ide for studentkroa?

Arving av klær mellom voksne burde være like selvfølgelig som til barn. Men min påstand er at vi fyller oftere posene til Fretex på autopilot enn å tenke tanken på arv når det gjelder klær til voksne. 

Tips til loppemarkedet finner du HER, der står det også noe om klær på loppemarked.

Redesign gjør at brukte klær får nytt liv, kan du sy er det uante muligheter. Eldre klær har ofte rikelig med stoff, sammenlignet med de moderne, og det er derfor mange muligheter for folk som hadde fått fornyet symaskinsertifikatet, ulikt forfatteren av denne teksten. Hadde blitt fratatt sertifikatet tvert.

For å slutte med det mest åpenbare og kanskje de beste kjøpene. En konsekvens av at nordmenn har for mye penger: ubrukte plagg som har hatt en eier. Klær som ble kjøpt, men ikke passet og nettkjøp som ikke ble returnert i tide. Klær med lappen på som ble hengende i skapet. 

Jeg er velsignet med en jobb der mitt eneste synlige bidrag til jobbklærne er behagelige sko. For timesvis med trasking og sprinting på betonggulv. Som den fashionistaen jeg er, har jeg lagt min elsk på Ekko-sandaler. Sokker i sandaler, hver arbeidsdag, hele året. Ryggen min priser seg lykkelig mens moteguden sikker fordømmer meg for hvert eneste steg. Spiller liten rolle. Rygg trumfer fashion.

Style to die for… evt ikke. Men ryggen elsker dem. Får nok mange “så fine sko”-kommentarer på disse skjønnhetene…

 

Og nettopp arbeidssko hater jeg å bruke penger på. Som regel kjøper jeg de enten på salg eller på reise i utlandet til sterkt rabatterte priser. Vel, denne gangen kom jeg over disse på en Facebookside, kun prøvd, til 200 kroner. Det synes jeg er en god deal, når nypris uten rabatt er 900-1000 kroner. Å spare penger på ting du må ha er fantastisk, for da har du mer penger igjen til det du har lyst på, men ikke nødvendigvis trenger.

#sparing #økonomi #gjenbruk #gjenbruksuka #brukt #tips 

I morgen er siste ordinære dag i gjenbruksuka, før oppsummeringsinnlegg og finale på søndag. Med andre ord – i morgen er siste sjanse til å sende inn ditt bidrag:

#bloggsparelapp
 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg