Oppsummering av Gjenbruksuka del 1.

Jeg var skikkelig spent da jeg satte i gang temauke her på bloggen, og litt redd for at det skulle bli et totalt mageplask. Heldigvis viste bekymringene på forhånd seg å være grunnløse. Jeg har hatt det så gøy underveis, og engasjementet andre bloggere har lagt i sine bidrag er mildt sagt imponerende. Jeg er så stolt!

Gjenbruksuka kan egentlig oppsummeres i bare et ord: braksuksess, men dere skal selvfølgelig få se alle disse folkene jeg er så kry av. Og du bør, som vanlig, besøke innleggene selv for en bedre, helhetlig opplevelse. Legg spesielt merke til det økonomiske aspektet i innleggene, gjenbruk er ikke bare et miljøvalg, det er også et godt økonomisk valg.

Jeg velger å dele denne oppsummeringen i to innlegg, i dette innlegget møter du innleggene til:

Daddaogveien.blogg.no, var den første som slang seg med på utfordringen. Og la en høy list for de som fulgte, med presentasjon av mange fine bruktkupp. Hun betalte 800 kroner for alle tingene i innlegget sitt, totalprisen ville vært 5235 kr om hun hadde kjøpt det nytt. Det er 85 % spart!

Noen av Marielle sine bruktkjøp

 

Reidun68.blogg.no hadde også funnet frem mange eksempler på smart og kreativ gjenbruk. Store møbler er kanskje noe av det en kan spare mest på å kjøpe brukt, noe som belyses godt i innlegget hennes. På sofagruppen på bildet ligger for eksempel spareprosenten på 95 %.

En sofa til 5 % av prisen er en god deal.

 

linnhelens.blogg.no viser frem et bruktkjøp fra en lokal brukthall. Og viser oss et svært godt eksempel på at det er mye å spare på å kjøpe brukte leker og underholdning til barn. 10 DVDer til 200 kr, 20 kr stk.Hvis en tar utgangspunkt i en nypris på 100 kr/stk, er det 80% spart, hvis nypris er 80 kr/stk, er det 75% spart.

Noen av filmene Linn Helen kjøpte.

 

spellemannsfrue.blogg.no velger også å vise frem møbler, en kjempefin spisestue funnet på loppemarked. Hun betalte 100 kr, noe som kan tilsvare stolbeinet til en spisestuestol kjøpt nytt.

Spisestue til en hundrelapp

Alle sammen har presentert gode eksempler på gjenbruk og skrevet meget gode innlegg rundt det. Verdien av penger blir veldig tydelig når man setter ting i perspektiv, og det har disse bloggerne gjort en kjempejobb med å gjøre.

Les innleggene, og fortell meg hva du synes i kommentarfeltet!

#gjenbruksuke #sparing #brukt #lurt 

#bloggsparelapp

10 kommentarer
  1. Utrolig hvor mye fint det finnes rundt omkring, og enda mer utrolig hva man kan spare! Er helt sikker på at jeg hadde stoppet ved en butikk hvor det stod SALG 95% 🙂

  2. Det har vært virkelig hyggelig å se hva andre har lagt ut og gjort..hva de har spart miljøet med og ikke minst penger.. Kjempe fint tiltak!!Tommel opp for alle sammen her!

  3. Jeg har vært innom de alle og sett, virkelig mange bra funn 🙂 Likte veldig godt det hvite vitrineskapet til reidun68 også! Tusen takk for linking, jeg har linket til denne hos meg 🙂 Ha en flott kveld, bra at formen er bra etter gårsdagen 🙂

  4. Tusen takk for linking! Det er så gøy å se at det er flere enn meg som er opptatt av gjenbruk! Ønsker deg en fantastisk vår uke med masse solskinn!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg