Tips: Hvordan kjøpe gave til barn nr 2?

Du har sikkert hørt det du også, de som venter nummer to og blir spurt hva de ønsker seg. Svaret er som regel en blanding av “vet ikke” og “vi har jo alt vi trenger”. Dette gjelder spesielt om barna er tette i alder. Så hva skal du kjøpe? Eller ønske deg? Her er et kjempelurt tips.

Mother in living room holding baby smiling
Licensed from: MonkeyBusiness / yayimages.com

 

 

Et lurt tip er å tenke over når barna er født. Er de født på samme tid på året? Er det samme kjønn?

 

Vi har for eksempel en lillebror midt på sommeren og en storesøster i november. Sjansen for at vinterklærne til den ene passer den andre er små. Det samme gjelder sommerklær. Minstemann har et stort hull i arvegarderoben i det storesøster møtte sommeren, for den sommeren var så fin at det finnes knapt annet enn kjoler å arve. 

3-månedersintervall

Hvor disse hullene havner, er forskjellig fra familie til familie, men er ganske lett å regne seg frem til. Ta tremånedersintervall og sammenlign. Nummer en var tre måneder i februar, nummer to i oktober. Relativt lik sesong, det meste kan arves. Nummer en 6 måneder i mai, nummer to i januar. Relativt ulik sesong, lite kan arves. Nummer en ni måneder i august, nummer to i april. Osv.

Ved å være bevisst disse hullene i arvegarderoben allerede før spørsmålene om hva dere ønsker dere kommer, har du bedre svar for både økonomi og den som skal kjøpe gave neste gang. Vi ønsker oss kortermede bodyer i str 68, vi ønsker oss ullpysjamas i 74 eller vi ønsker varme klær i størrelse 62. 

 

Smart, ikke sant?

Har du bestemt deg for å spare penger, følg gjerne bloggens ulike krumspring og sparetips på facebook HER.

#tips #økonomi #sparing #planlegge 

10 kommentarer

Siste innlegg