Bloggsparelapp festivalutgave – oppsummering.

Denne uken har vært lesernes uke, og på mandag la jeg derfor ut en ønskeoppgave litt i samme gate som #sparestyling. Denne gangen var oppgaven å lage festivalantrekk ut fra klær man allerede eide og 150 kroner.

Denne gangen var det Unni, magiskliv.blogg.no som eide utfordringen. Hun brukte ingen av de “tildelte” pengene, men har likevel virkelig funnet frem klær en festival verdig. Hun slipper å fryse og festivalskotøyet er på plass. Unni er en fantastisk ambassadør for Fretex og brukt, og dette innlegget burde du ganske enkelt ta en titt på.

Det å bruke de tingene du allerede eier i oppbyggingen av en personlig stil og garderobe er avgjørende. Selv om utfordringen ga hint til årets festivalmote, mener jeg det er en forutsetning for å trives at man tar utgangspunkt i noe man selv liker, gjør en personlig vri og som i musikken: “gjør det til sitt eget”.

Det blir veldig dyrt i lengden hvis ingen av plaggene du allerede eier når opp og kommer inn i nye antrekk. Plagg du kjøper som kun kan brukes sammen med de plaggene du kjøpte samtidig, er i teorien meget dårlige kjøp, og i praksis blir de også bekledning for kleshengere, og ikke for deg. En god fashionista vet at mote går i bølger – og vet også å utnytte kilder som bestemors loft, mors klesskap, bruktbutikker og loppemarkeder for å finne de unike detaljene som gjør et antrekk. Disse bølgene gjør også at en stilsikker person tar vare på plagg i god kvalitet som kommer tilbake i motebildet om kort tid, og detaljer som kan brukes uansett stilbilde.

Denne bloggsparelappoppgaven illustrerer en teknikk du burde gjennomføre når du leter etter antrekk til de fleste av anledninger. Start planleggingen med et lite budsjett, og bruk mest mulig av ting du allerede eier. Hvis det viser seg umulig, får du eventuelt gi budsjettet litt mer penger, men da har du i det meste prøvd. Hvis du klarer det halvparten av gangene, kan jeg garantere at du sparer penger.

Tenk litt mer som en stylist når du kjøper klær, det vil lønne seg. For mer om hva jeg mener med det, les “Å spare som en stylist“.

Har du full kontroll på skattekammeret/garderoben din?

#styling #festival #oppsummering #bloggsparelapp

9 kommentarer
  1. Veldig smart å bruke det en har i skapet hjemme og kjøpe klær brukt, kan finne mye fint second hand :)) Unni er veldig flink :)) Ha en fin kveld, flotte du :)) <3

  2. Så flott at Unni vant!! Det fortjener hun! Hun er jo så for gjennbruk, og hadde satt sammen en flott festival pakke!! Gratulerer! og ja, min garderobe bør få en opprydding..Litt fordi mye har krympet mens det har ligget der, og jeg bruker kanskje en bitteliten del av det..Så ja, jeg skal få gjort det en dag! også går det noen poser til noen som trenger det!

  3. Full kontroll et vel p ta hardt i, men at jeg liker basisplagg og ting jeg kan kombinere, det er sant.
   Syns Unnis innlegg var supert, ikke bare fant hun et flott antrekk, men jammen ble det flotte bilder av det også :))

  4. dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, det er veldig fortjent! Tror det må være noe alvorlig galt med klesskapene rundt omkring,hører flere sliter med dette krympeproblemet 😛

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg