Da sparebloggeren tømte sparekontoen

Den som var fin og feit og klar for å investeres i robotgressklipper. Planer er en sånn ting som er deilig når det går etter planen, og forferdelig når det ikke gjør det. Alle sparepengene spart i januar og februar? Borte vekk.

Skulle gjerne sagt jeg hadde kjøpt meg en helt ny garderobe, bunad, pusset opp soverommet og har fine bilder å vise frem eller kjøpt nye hagemøbler/plantet epletrær. Men sannheten er en ganske mye kjedeligere en.

Som noen av dere vet skulle jeg hjem til Trøndelag en tur, og dette i kombinasjon med en bil med behov for mye reparasjon, gjorde at vi begynte å se på alternative transportmuligheter. Et alternativ var en kombinasjon av buss og tog. Med en transportetappe fra bussterminalen til Oslo S alene med to barn, vogn, bagasje og to barneseter. Rimelig uaktuelt. 

Kids on vacation
Barna er ikke helt der enda. Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com

Leiebil ble neste utvei. Over 6000 kr for en uke. Kjedelige penger å bruke på en bil som ikke engang er vår. Gamlebilen fikk derfor en siste makeover for sparepengene, og er nå EU-godkjent i to nye år. I påvente av hva som skjer politisk hva gjelder biler og avgifter. Vi ønsker ikke kjøpe en dieselbil som blir strippet for verdi i det øyeblikk politikerne foretar seg noe overilt i miljødivisjonen. Dessuten kommer kanskje teknologien langt på to år?

Gressklipperpengene er borte, og som spådd ble mars en verre måned å spare på, grunnet mange store regninger, men vi fikk da spart 5000 kr. Så da får vi se, om april og mai likevel muliggjør robotgressklipper før sommerferien? 

Sparing handler også om prioriteringer. Og bil må man nesten ha med to små. Uansett hvor surt det er å tømme sparekontoen.

Har du måttet bruke oppsparte midler på sure ting?

#sparing 

11 kommentarer
  1. Om jeg har brukt sparepenger på kjedelige/ sure ting? Ja gjett om! Myyye er brukt på gamle bilder som bestemmer seg for å streike akkurat når man trenger dem som mest!! og tannlege regninger kommer også som en bombe, særlig en trang mnd..Grrr..men bilene her i huset er pengesluk!! Det er dyrt å være fattig, som jeg sier..gamle bilder= mye uforutsette regninger!! Lykke til i sparing! Håper bilen nå er “frisk”!

  2. dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, fordelen med nye biler er vel at det ikke er fullt så mye uforutsett, men så var det denne kronasjen da. Tusen takk. Den er foreløpig friskmeldt, så får vi se hvor lenge det varer. Blir det noe mer nå, er jeg redd det nærmer seg avlivning.

  3. Bil er noe %$%$ Hadde det ikke vært for at landet er så langt og vanskelig å bevege seg til fots i, hadde jeg sjekket hva kiloprisen for metall er. JEg leverte min 4 år gamle bil på verksted for 3 uker siden, med en skrapelyd i høyre bakhjul. 11000 i bremser kostet den lyden… grrr 🙂

  4. mediakaos: Hehehe, ja, det kan bli langt å gå. Hvis så var tilfelle tror jeg vi måtte flyttet oss litt lenger opp i landet, nærmere familie. Eller, får jo nesten gnagsår av å tenke på det 😛 Huff, sånne dyre lyder er mildt sagt ufint!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg