Spar penger på sushi.

Sultne mennesker trenger mat. Gjerne også den maten man har mest lyst på. Og denne gangen hadde husholdet lyst på sushi, fra den lokale tilbyderen. (Som forøvrig har et helt fantastisk, prehistorisk design verdt en titt: babasushi.no. Legg også merke til at den dyktige, lokale tilbyderen, har helt andre priser enn ved kjøp av tilsvarende sushi i for eksempel hovedstaden.) 

Når sultne mennesker får lyst på sushi, skjer det i alle fall her i huset at menyen utsettes for en meget siklende gransking. Vi har endel vi ikke klarer å komme oss bort fra når vi skal bestille sushi. På en “vern om dine favoritter”-måte. Det gjør at det blir noen hundrelapper når vi først bestiller. Det gjør at sushibestilling er en luksus vi ikke kan unne oss så ofte.

Squared Maki Sushi
Licensed from: excessmind / yayimages.com

Så hvordan sparer vi penger på sushi?

For det første handler det om å bryte vanen. Sushi må bli sushi, og ikke bestemte biter. De bitene som ikke er innøvde favoritter, og kanskje billigere, er jo også kjempegode.

For det andre handler det om alle disse småtingene som koster mer. Chilimajones og ekstra saus. Vi har for eksempel en tube chilimajones fra butikken liggende i kjøleskapet, og kan tilføre dette ekstra på de bitene vi ønsker. De billigste laksemakiene med chilimajones er ikke nødvendigvis noe vondere på smak enn tilsvarende kveite eller tunfisk. Det er bare gane og vane.

For det tredje handler det om mengde. Må man ha sushien som fullgodt måltid, eller kan man spise noe annet først og bruke en liten mengde sushi som kosemat til slutt? 

Og vår løsning denne gangen? Gikk innom matbutikken og kjøpte indrefilet, datovare. Til halve prisen av hva en sushitakeaway ville kostet oss. Så da ble det indrefilet, ovnsbakt potet, kryddersmør og aioli. Tøvete løsning når innlegget skal handle om hvordan man sparer penger på sushi? Vel, å ikke kjøpe noen ting, ombestemme seg, eller omprioritere ved å sette ulike ting opp mot hverandre, er en viktig del av det å forstå verdien av penger. Å bli mer bevisst, muliggjør sparing samtidig som kos og livskvalitet opprettholdes. For god mat innimellom er viktig for i alle fall vår trivsel. Spørsmålet: “hva annet kan jeg få for disse pengene?”, bør du stille til deg selv innimellom. 

#sushi #sparing #tips #sparetips #mat #takeaway

10 kommentarer
  1. Før kjøpte jeg alltid sushi hos Sabi Sushi, som er svindyrt…. Men i det siste har jeg tenkt at de pengene er bedre å spare enn å bruke opp på sushi :p Det er billigere å lage selv akkurat de bitene jeg liker, eller så drar jeg opp til foreldrene mine og spiser med dem :p

  2. Det er så sant så sant- omprioritering kan man spare enormt mye penger på 🙂
   Jeg liker ikke sushi what so ever, så jeg spaser masse penger bare der 😛 ha ha

  3. Jeg har mange venner som lager sushi selv 🙂
   Det er faktisk ikke så vanskelig sier dem, nå har jeg aldri prøvd det selv men kanskje jeg skal prøve det sammen med ei venninne en dag 🙂

  4. DET spørsmålet stiller jeg meg alt for ofte..hihi. Blitt bedre nå som vi bare har vært to..Da går det så mye mindre av ting, så må tenke holdbarhet også i forhold til pris! Men tror nok mange bare kjøper uten å tenke! (som min mann, kvier meg for å send han i butikken, for da kommer han hjem med PRIMA varer! )og har fått mye mindre for pengene! hihihi

  5. Irene: Ja, jeg har også vurdert det, men kom faktisk frem til at sånn økonomisk ble det ikke så mye å spare, ihvertfall ikke om man skulle ha litt forskjellig fisk, samt tilbehør som ingefær, sushiris, sushitang, soyasaus og wasabi. Da burde man sikkert kjøpe litt store kvanta av tilbehøret og lage det ofte 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg