Spar penger på plaster

Har du barn i riktig alder, er du sannsynligvis også storforbruker av plaster. Dette verktøyet som får selv de usynlige, halvt dødelige sår til å heles på magisk vis. Kanskje er du også inne i en periode med overforbruk? Eller misbruk?

Teddy bear

Licensed from: Preartiq / yayimages.com

Da har du sikkert sett disse pakkene som er beregnet på slike små rakkere. Med smurfer, Elsa og Olaf, engler og demoner på. Nøysommelig formet i ulike størrelser og varianter. Gjerne med det til felles at du bruker opp den mest brukbare størrelsen først, for deretter å ha en utfordring når det dukker opp et sår som ikke er usynlig og som hadde trengt akkurat den størrelsen.

Adhesive bandages illustration

Licensed from: lhfgraphics / yayimages.com

Kanskje har du et barn som trenger mer enn et plaster om dagen i hus? Jeg hentet informasjon om en typisk barneforpakning med plaster, med Frostfigurer, fra Apotek1 sine hjemmesider. Der kan en lese at en pakke inneholder 20 plaster, hvorav åtte hjerteformede plaster i størrelse 38 x 32 mm, fire plaster i størrelse 19 x 72 mm, fire plaster i størrelse 19 x 56 mm og fire plaster i størrelse 30 x 55 mm. Hvis en går ut fra et forbruk på 2 plaster om dagen, varer denne pakken 20 dager. Hvis en går ut fra et forbruk på 2 plaster i uken, varer det 10 uker.

Plasterforbruk er vel ikke noe å spare på vel, plaster må man jo ha? Hva om jeg fortalte deg at en slik pakke med 20 plaster,koster mellom 40 og 50 kr? Og at apotekene ofte ikke har det billigste alternativet stående i hyllene sine engang? (Poenget forsvinner ikke om du kjøper de til 35 kr på dagligvare, så det er sagt, det er bare utrolig mye lettere å finne priser på apotekvarer på nett enn dagligvarebutikker.)


Dette er en 3-meters rull med plaster. Den kostet en hundrelapp på mitt lokale apotek. Men så kan man jo argumentere opp og ned og i mente om at barna ikke vil ha vanlige plaster. Vel, dette er ikke vanlige plaster. Det er kjempekule tegneplaster. Ved sår som heles kun ved å få plaster på, kan dette settes over, for deretter å fylles med tusjstreker, prikker og hjerter i favorittfargen. Er barnet stort nok, kan det til og med få tegne selv. Tenk gips. 

Med en slik rull har du alltid et plaster i riktig størrelse tilgjengelig, det er bare å klippe. Du trenger ikke ha flere plasterpakker – denne er mer enn bra nok til hele familien. Det er kanskje litt flaut å møte på jobb som voksen med Hello Kitty-plaster, dersom det er tomt for nøytrale plaster?

Og hvor lenge varer den? Det vites ikke enda, men det som er helt sikkert, er at jeg ville kjøpt mange Frostpakker allerede, og rullen er, som dere ser, langt fra tom. Poenger gjelder forsåvidt “porsjonspakkene” med voksenplaster også, men der er kanskje ikke misbruket like stort?

Har du prøvd å spørre ditt lokale apotek etter en rull med plaster?

#plaster #barn #tips #sparing

10 kommentarer
  1. Ja det er kjekt med de rullene..da kan man få den størrelsen man trenger!! Men de små forpakningene er fine å ha med på tur! Men med din kreativitet og fantasi..så hadde du nok også funnet en flott vanntett boks og klippet opp flere størrelse! ihih..så helt klart at disse rullene er MYE bedre, og billigere..Går jo ikke ut på dato..og et barns om trenger plaster, tar i mot dette om DET er det eneste du har! Flott skrevet!

  2. Jeg kjøper kun sånne pakke i nøden…. jeg syns de pakkene er altfor dyre og plaster fasongene i pakken er ikke alltid like praktiske heller 🙁 Mye bedre med sånne ruller som jeg kan klippe opp selv…. selvom det kanskje ikke er alltid like hendig som Toini sier at pakker er mest hendig å ta med på tur. MEn så er jeg den typen som liker å spare der jeg kan spare haha jeg hadde kjøpt rullen og klippet opp klar i forskjellige bredder haha

  3. dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, men disse rullene er også geniale på tur. Jeg trenger ikke pakke ned alskens størrelser i tilfelle, bare klipper av en litt lang bit og pakker det ned sammen med en saks. (Skal en på langtur har du sannsynligvis allerede en saks i førstehjelpspakken og kan legge alt der.) En vanntett oppbevaring finner i alle fall vi boksfolket lett 😉 Om ikke, er en zip-lockpose fra ikea øverst i sekklokket en grei og tilgjengelig løsning. Ja, jeg tror nok mange voksne også lager behov til barna ved å kjøpe alt i “barneversjon”. Tusen takk 🙂

  4. Tone V.: Nei, det er alltid noen plaster som ikke kan brukes til stort i de pakkene, synes jeg. Ja, om jeg skal på tur, klipper jeg av et litt langt stykke og pakker ned en saks. Så slipper jeg å prøve og forutse hvilken størrelse jeg kanskje trenger, det er unødvendig tankearbeid. 🙂

  5. Liv Hege Skaflestad: Ja, den er helt genial 🙂 Synes også kvalitetsforskjellen mellom plaster herfra og “barneplaster” er merkbar, spesielt ift at de faktisk sitter fast. Tusen takk 🙂

  6. Jeg har ikke egne barn, men er tante og storesøster. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har kranglet med barn om det der, men jeg gjorde som du skrev og fikk dem til å tegne på dem selv. Det var mye mer stas! 😛

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg