Othello – det gode mot det onde.

Konkurranseinstinktet her i huset er det jeg vil kalle utemt. Og det gjelder begge de voksne eksemplarene. Nesten uansett hva det gjelder gås det inn med en forventning, og en plan, om å vinne. Spesielt spill.

I kveld skal en gammel klassiker testes ut. Vi har ikke spilt det mot hverandre før, for spillet var, som så mye annet nytt her i huset for tiden, innkjøpt på loppemarked sist helg. Men begge har spilt det som barn/ungdom. Spillet heter Othello, og er et spill som er latterlig enkelt å lære, men desto vanskeligere å bli god i. Sort mot hvit, det gode mot det onde.

Prestisjedueller er det alltid knyttet stor spenning til, og dette er som Liverpool-Everton.(YNWA) Spill der flaks er et minimalt element, er enda verre å tape enn rene flaksspill. Spill av typen: “trekk et kort og få poeng” eller fiskespill, er helt greit. Men hvis flaks er bare deler av forklaringen, som ved bildelotto, amerikaner eller poker, stiger motviljen mot å tape. På tronen over spill det er verst å tape i, er spill der strategi, tankevirksomhet og kunnskap er viktig. Som for eksempel TP, sjakk, Mastermind og nå også Othello. Dette blir en kamp på liv og død. Vel, kanskje ikke så dramatisk, men jeg har ikke tenkt å tape.

Selve spillet går ut på å konvertere brikker til din spillfarge. Dette gjør du ved å ramme inn motstanderen med din farge, som vist øverst til høyre. Brikkene av motstanderens farge som blir rammet inn, snus da, og har blitt dine, som vist på bilde nr 2. Konverteringen skjer både vannrett, loddrett og diagonalt, så potensiale for å stjele mange brikker sent i spillet er stort. Dette er et sånn spill du leder lenge, helt til du plutselig taper. Det å være strategisk, å se muligheter lenger frem, er avgjørende. Det gjelder å ikke male seg inn i et hjørne, bokstavelig talt. Den som har flest brikker på brettet i sin spillfarge når brettet er fullt, vinner.


Brettspill på loppemarked er helt gull, spesielt slike der en kan være helt sikker på at alle delene er til stede. Som nevnt i Mine triks til loppemarkedet, er strikk rundt esken et godt tegn, men sjekk alltid innholdet før kjøp. Dette spillet er pent brukt, tror nok esken har fått hardere medfart enn selve spillet, men kun riper, den har ikke vært åpnet så ofte. Esken er fortsatt ganske trang å få opp, og brettet ser skammelig ubrukt ut, til å være et bruktkjøp. Her var jo til og med sikringen over spillebrikkene intakt, noe som tyder på at det ikke er spesielt utslitt.

Jeg er skikkelig klar for å vinne. Så spørs det om samboeren min er klar for å tape.

Hva er din erfaring med Othello? 

#brettspill #spill #moro #othello #tips

6 kommentarer

Siste innlegg