Jokerkunde, glamandag bedre enn trippeltrumf?

Svært mange i Norge har Joker som nærbutikk, da disse er spredt litt rundt omkring i alle kriker og kroker av dette lange, merkelige landet vårt. Dette er et spesielt tips til deg som har Joker som primærbutikk, og forteller deg hvordan du kan spare mer enn ved trippeltrumftorsdag, langt oftere enn disse dukker opp. For mange som handler fast på Joker, benytter seg av trippeltrumftorsdagene, for de uinnvidde får man da 3 % kjøpeutbytte på alt man kjøper via Trumf kundeklubb, til forskjell fra 1 % til vanlig. 

A joker with his mask at the Venice Carnival
Licensed from: raphotography / yayimages.com

Joker sine kundeaviser starter alltid på tirsdager, vet du hvorfor? Joker har et konsept på mandager som heter Glamandag, og da får du 5% rabatt på alt du kjøper, direkte trukket fra på varene dine. Det vil si at det ikke engang må innom trumfkontoen før du merker rabatten. Vanlig trumfbonus får du i tillegg, så 1 % av kjøpesummen godskrives på trumfkontoen din. (Glamandagkonseptet beskrevet på Jokers nettside)

På mange måter kan en da si at en Glamandag dobbelt så bra som en trippeltrumftorsdag. 5 % rabatt + 1 % kjøpeutbytte er 6 % i din fordel. Men så var det disse kundeavisene da. En får jo ikke kjøpt tilbudsvarer på mandager, og da er det jo ikke vits, tenker du sikkert. Sparing snakker om ting hun ikke har peiling på, igjen.

Hva med de varene som sjelden til aldri er på tilbud da? Det er disse varene du skal se etter. Eksempler:

Du kjøper 2 bokser melk hver uke, til 16 kr stk. Det blir 32 kroner. Kjøpt på Glamandag betaler du 30,4 kr for disse to boksene. Det er jo bare 1,6 kr. Vel, på et år er det  83,2 kr. 

Kjøper du en bok/et blad til 99 kr på Glamandag, betaler du 94,05 kr. Gjør du det hver uke, er det 257,4 kr. 

Hvis du finner 10 firstprice-varer med en snittpris på 50 kr å gjøre dette på, er det 25 kr i uka, eller 1300 kr i året.

Igjen ser man at det ikke er de kjempestore summene pr vare, men mange små beløp spart her og der, er bedre enn å måtte knipe inn og kutte ut store ting helt. (Eksemplene er regnet uten Trumf-tillegget. Er du trumf-medlem blir innsparingen i realiteten 1 % mer.)

For å regne ut prisen på en vare på Glamandag: Trumfmedlem: skriv inn varens pris og gang det med 0,94. Da trekker jeg også fra den 1% du får tilbake, den prisen du må betale i butikken får du ved å benytte dette regnestykker: Ikke-medlem: skriv inn varens pris, og gang det med 0,95. 

Man with discount
Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com

Glamandag er ikke den beste dealen for Jokerkunder på varer som kommer eller vil komme på tilbud. Prosent er ikke prosent, den har ikke verdi uten å kobles til en pris, som jeg sikkert har skrevet 20 ganger før. Hvis varen for eksempel settes ned 5 kroner i pris, kan innsparingen ved å kjøpe på Glamandag være spist opp.

Men på de varene som står i hyllene, dag ut og dag inn uten prisreduksjon? Husmorporno, blader, mandagsavisene, lightere, fyrstikker, endel meieriprodukter, refillblader til barberhøvel, First price-varer og andre varer som sjelden, eller aldri er på tilbud, er gode mandagskjøp. Gå inn på Jokerbutikken din og tenk at det er 5 % salg på alle varene du kommer over. Hva blir den beste dealen? Hei og god mandag, “vil du værra med mæ hjæm”?

 

Likte du dette innlegget, liker du kanskje også: Kjøpe gave til barn nr 2? eller Hvordan spare på lørdagsgodtet?

#sparetips #tips #sparing #økonomi #joker #glamandag #trumf

23 kommentarer
  1. Gode tips, som vanlig! 😉
   Nå er det ikke så mange Joker butikker her om kring, vet faktisk ikke hvor nærmeste Joker butikk er en gang jeg, men samma det! :-p
   Håper du nyter mandagen!

  2. Jeg liker sånne faste tilbud som man tjener på uten å måtte tenke for mye. Trippeltrumf benytter jeg sjelden fordi jeg da har veldig fort for å handle litt ekstra, fordi jeg sparer på det. Hjernen er ikke helt tilstede noen ganger 🙂
   Vi bruker Coop, fyller bensin på Esso eller Statoil og prøver å henge med i svingene om det er noe spesielt som er på tilbud. Etter noen år med stramt budsjett lærer man seg en del triks 🙂
   Syns dine tips er veldig bra!

  3. Veldig fine tips 🙂 Litt usikker på jeg og samboeren har Joker butikk i nærheten, men bruker appen Mattilbud flittig for å se etter tilbud, så slipper handleturen å bli så dyr 🙂

  4. Unni: Jeg vet ikke av så mange Jokerbutikker i trøndelag selv, men vet det er en på Svorkmo. Uansett ikke en tips verdt å kjøre land og strand etter, men noen har Joker som eneste butikk i nærheten, og da handler det om å gjøre det beste ut av det. 🙂 Mandagen nytes så godt som mulig, håper du gjør det samme 🙂

  5. Flotte tips! og ja, jeg glemmer å tenke på både mandag og torsdagstrumfen..Handler når JEG føler for det..men burde jo selvfølgelig prøve på det..skal prøve igjen!

  6. Anne Grethe/FotoSeljordslia: Hehe, nei, det kan lønne seg å skru på øverst innimellom. Tror mange blir fristet til merkjøp, det er vel derfor de har det. 😉 Ja, hvis en ikke trenger å spare, lærer en sjelden de beste tipsene. 🙂 Så bra du liker dem 🙂

  7. Jeanett Michelle: Hehe, det er nok ikke et tilbud det er verdt å kjøre så veldig langt for, men greit for dem som har bare Joker i nærheten. Ja, mattilbudappen er helt genial! 🙂 Håper du får en flott dag! Nydelige tegninger i innlegget ditt forresten! Du er skikkelig flink!

  8. SV: Er ikke så ofte jeg er på Svorkmo skjønner jeg.. :-p Har ikke fått med meg det!
   Nei, jeg kjører virkelig ikke rundt for å finne noen som helst butikk egentlig! Vi har Coop Extra her, og er veldig fornøyd med den! 😉
   Så bra du nyter dagen som best du kan! Hos meg er også dagen fin, men litt vinding! :-p

  9. Hadde jeg bodd i Haugesund (hvor jeg vet med sikkerhet at det er en Joker) hadde jeg definitivt benyttet meg av det. 🙂
   Var forøvrig “sleip” nok til å kombinere trippel-trumf og ti-kroners marked på Spar sist uke, teller det for noe? 😛

  10. Hei♡
   Jeg fikk kommentaren din på bloggen og har lest litt fort gjennom innleggene dine. Jeg er trumf medlem, men har egentlig aldri tenkt over fordelene.
   I og med at jeg ikke handler så mye enda, med tanke på at jeg ikke bor hjemme så er det ikke så mye. Men jeg har vel spart langt over 500 kr på veldig kort tid!!

  11. dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, en trenger jo ikke bli helt petimeter på det, men en kan spare litt bare ved å tenke over det av og til også. Jeg gjennomfører jo ikke alle de tipsene jeg kommer med til punkt og prikke hele tiden selv, da hadde jeg jo ikke gjort annet enn å sitte med nesa i reklameblader og springe rundt med kalkulator 🙂 Håper du har hatt en deilig start på uken 🙂

  12. Unni: Haha, nei, vet ikke om det var Gud som glemte stedet, men… 😛 Vi har også Coop Extra, og med Rema og Kiwi i gangavstandtriangel, er det bare å parkere og plukke det beste fra alle verdener, om man vil. Og så har vi Joker rett ved siden av barnehagen. Ja, det er så mye vind på gang her også. Blåser jo nesten bort.

  13. Ibsen: Så godt å høre. Prøver å ikke ha for mange, men må ha noen av og til for å eksemplifisere. Hehe, ja, Joker er nok ikke blant de billigste butikkene, men på enkelte ting lønner det seg likevel, om man gidder å regne litt på det. Og det gjør jeg, av og til. 😉 Og mange i Norge har Joker som nærbutikk og langt til annen butikk, så det er greit å komme med litt alternativer til “Handle på Rema” innimellom.

  14. Takk for tips. Vi har Joker som nærbutikk og jeg synes det er viktig å støtte opp om den. Liker å handle der. Ikke den billigste nei, derfor er det jo veldig nyttig med tipsene dine.
   Takk takk.
   For de som lurer på sin nærmeste joker butikk anbefaler jeg dere å gå inn på joker.no for å finne nærmeste jokerbutikk 🙂

  15. Anne Lise: Ja, det er noe med det. En trenger nærbutikken, så det er viktig å opprettholde den også. 🙂 Så bra tipsene kommer til nytte. Ja, der har de en veldig fin oversikt – bra forslag! 🙂 Håper du har en kjempefin dag 🙂

  16. Louise: I akkurat dette innlegget blir svaret nei, da det er et innlegg som, i første avsnitt, blir presentert som et innlegg spesielt skrevet til de som har Joker som primærbutikk og handler fast på Joker. Det samme gjelder overskriften. Joker vil sannsynligvis være en av de aller dyreste matbutikkene i Norge hvis en legger all sin dagligvarehandel dit, men hvis det er den eneste butikken en har, eller en likevel kommer til å handle der, er dette tips som er rettet direkte.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg