OL, så ufint at selv Moriarty reagerer?

Dette er i utgangspunktet en tragisk sak, men som nerd på min hals, klarer jeg ikke å se bort fra det smått komiske. Dette blir derfor litt humor, litt unødig kunnskap og litt søkte sammenligninger. For hvis en leker litt med tanken, hvem er mer dedikert til en sak enn Jim Moriarty? 

Blurry shadow
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Jim Moriarty er Sherlock Holmes’ nemesis, den smarteste skurken i manns minne. En sofistikert mesterhjerne som kanskje ikke står tilbake for Sherlock engang. Greit nok tenker du, men hva om det dukker opp en kar i nyhetene med samme navn, i en helt annen sammenheng? For eksempel som advokat i en pågående sak( faksimile fra VG-saken.)

Kanskje er det Moriarty sine metoder som en gang for alle får ryddet opp i rotet i IOC og korrupsjon, uretttferdighet og skitten pengeflyt. Man får også, om man drar det enda litt lenger, svar på spørsmålet som mange Sherlock-fans har lurt på i en årrekke; hva som driver Moriarty: hvem han jobber for.

Sherlock Hat and Tobacco pipe

Licensed from: homydesign / yayimages.com

Jeg tenker at Jim Moriarty, mesterhjernen, Sherlock Holmes’ nemesis, hadde vært en passende motstander for folk som bedriver skittens spill i olympisk ly. Hvem kan alle knepene bedre? Når selv Moriarty opererer på den siden av konflikten folk flest har sympati, da er det på tide å reagere!

Hva er ditt forhold til Sherlock Holmes og Moriarty?

PS: tv-serien Sherlock, med Andrew Scott som Moriarty, er vel verdt tiden i mine øyne.

Gårsdagens rekordinnlegg finner du her: Sender lånekontrakt i småbiter, min protest.

#moriarty #nerd #stolt #unodigkunnskap #vg #sherlock

10 kommentarer

Siste innlegg