Iste-sparetips i sommersola.

Lite er bedre enn iskald iste med masse isbiter, under et blomstrende epletre med solbriller og favorittmusikken på øret. Du vet, når vinden rusker litt sånn lett i tærne, og du synes det bare er deilig. Skikkelig sommer.

Men iste er en dyr vane om den gjøres “feil”. De ferdigblandede flaskene og boksene i butikk koster deg ganske mye om du ikke tenker deg om. Min løsning har blitt poser med istepulver. De kan også være dyre, men kommer med jevne mellomrom i butikkenes tikronesaviser, og da kjøper jeg oftest noen.

I stedet for å blande en hel liter med en gang, som er borte på et blunk, har jeg funnet frem en tom plastboks og vasket den godt. Sammen med en saks for åpne posen, og strippet for etikett har man da dette:

Fordelen med akkurat denne boksen, er at den også hadde en helt passende skje å bruke om igjen. Nå kan jeg blande meg det ene glasset, i stedet for å helle i meg en hel mugge. Godt for både lommeboka, og for deg som jobber sommerkropp. Ofte synes jeg også blandingsforholdet som står på slike poser, og for å sammenligne: på saftflasker, blir litt for sterkt, og på denne måten kan jeg smake til som jeg ønsker. Ved å gjøre det på denne måten, både varer posen lenger og gir mer iste enn gjort slik pakningen foreslår.

Ekstratips til student og arbeidstaker, eller på tur:

Velg en mindre boks, og ha med deg i veska eller sekken. Så kan du lage deg iste uten å forlate lesesalen, eller lage isteen selv i stedet for å kjøpe til 30 kroner i jobbkantina. Alt du trenger er et glass vann og noe å røre med.

Hvis du kjøper 2 iste i uka til 30 kr, er dette 1560 kr i året. Jeg er sikker på at denne metoden vil bli billigere for de aller fleste.

Hva synes du om dette tipset?

#tips #sparing #økonomi #kjekt #iste #sommer #student
 

15 kommentarer

Siste innlegg