Kjære Frode der oppe på topplisten, nok en gang

Frode, jeggikkbareibodenentur, lurer alltid på mye forskjellig. Jeg lurer på om han lurer på det samme rundt om i alles spørsmålsrunder, det er i alle fall kjempemorsomme spørsmål å besvare, og burde være langt mer utbredt. Denne rundens spørsmål er fra den åndelige verden:

“Men mitt spørsmål, se eg har tenkt på ei stund, det e som følger…. Siden ett spøkelse, ellår gjenferd om man heller vil kalla det for det, klara å gå gjennom vegger, dører og gjerna forsvinna opp i taket… Koffår ramla det då ikkje gjennom golvet ? … Og kan ett spøkelse, henga seg fast i ein knagg, f.eks.. ? … Så te slutt, kor havne gjenferd når de dør? Mvh Frode “

Denne oppgaven deles naturlig nok i tre mindre stykker, som en gjennomsnittlig eksamensoppgave. Det er viktig å ta tak i materien i passe store deler, slik at oppgaven ikke overmanner/kvinner en. Del en vil derfor omhandle et gjenferds unike talent i å ikke falle gjennom gulvet.

boy under the covers with a flashlight
Licensed from: adam121 / yayimages.com

Et gjenferd vil befinne seg på samme side av livet som døden, og de som har lest litt om døden, eller bare hørt om det fra overbeviste menn i alskens former, har en formening om at når denne tilstanden er oppnådd, gjør en best i å vende nesa oppover. Nedover kan det bli både varmt og ubehagelig. Det har selvfølgelig gjenferd som har blitt igjen på jorden klart for seg. De er jo faktisk uteksaminert av livets harde skole, og kan av den grunn MYE mer enn de aller fleste av oss. Det handler vel også litt om å holde hode, mot og håp oppe. Det er i motbakke det går oppover.

Et gjenferd vil derfor ikke la seg falle gjennom gulvet, med mindre det leker gjemsel og er sikker på å komme opp igjen. For en ulykke kommer jo sjelden alene, og faller du først i avgrunnen er det ikke sikkert du kommer deg opp igjen uten en kropp å klatre med.

Et spøkelse kan henge seg fast i en knagg. Det består jo av et laken, og innahar alle de fysiske egenskaper og skavanker et laken måtte ha.

Det siste spørsmålet avhenger om en tror på et liv etter døden i andre potens. Hvis et gjenferd kan dø, hva er vitsen med å være udødelig da? Ble man ikke tilstrekkelig død første gangen? Hvordan er reglene med gjenferdkarma? Og blir du da et gjenferd av et gjenferd? Blir det det samme som å være en skygge av seg selv? Jeg tror jeg holder meg til husets religion for tiden og svarer: “What is dead may never die”.

Får du slike spørsmål i dine spørsmålsrunder?

#gjenferd #spørsmål #svar #frode #boden

7 kommentarer
  1. Ahaa… Te del 1 : … Koffor det ikkje falle ner, kan altså nærmast vær fordi lakenet, rett og slett fungere som ein varmluftsballong… Og blir holdt svevende over golvet, av dampen fra undergrunnens stigende varmesvøp…
   Del 2 : Altså ett laken e ett laken , og spøkelse befinne seg då inni lakenet.. ?? .. Sånn se eg forstår deg.. Men ett lite oppfølgings spørsmål der då… Sko då lakenet henga seg opp, kan då spøkelset klara å få seg laus igjen?? .. I og med at spøkelset sannsynligvis slite med livets fysiske lover .. ??
   Del 3 : Den kjøpe eg glatt… “You know nothing, John Snow .. Winter is coming.. ” =D

  2. Frode: Som oppklarende svar på del 1 og 2: Gjenferd har ikke laken, fordi laken er spøkelser. Laken er spøkelser fordi jeg har lært at spøkelser er laken, gjerne med tusjtegninger til øyne munn og nese, av utallige barnebøker. En rik overklasse er dog ansatt i Supermariospill.Og jeg tror de kan komme seg løs igjen, for jeg har hørt selv voksne damer banne av laken som “faller ned fra klessnora”. Et spøkelse vil være flinkere i fysikk enn et gjenferd, men likevel mer bundet av fysiske lover. Et spøkelse kan selvantenne om det kommer for nærme en pipebrann, til og med brukes til å vaske soten opp etter en. Spøkelser er ålreite dyr og flerbruks, because “I saw it in the fire.”

  3. You had me at hello….. Nå skjønar eg alt… =D
   ” Multiply it by infinity, and take it to the depths of forever, and you will still have barely a glimpse of what I’m talking about. “

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg