Spar penger på badet

Sommeren er i anmarsj, ikke med stormende tempo, men kommer jevnt og trutt nærmere. Vi stabler vinteren tilbake på mørkloftet og nyter resultatet av vårrengjøringen. Men har vi husket alt i våre forberedelser til sommeren?

Vi mennesker er vanedyr, og nå har vi også hjelpemidler som hjelper oss med å opprettholde disse vanene. Og dagens sparetips er å ta en sommerrunde på dine termostater. Kanskje kan du gjøre det til en vane samtidig som vårrengjøring?

Young woman singing under shower
Licensed from: BDS / yayimages.com


Vel er det deilig med et glovarmt badegulv på vinteren, når føttene kommer ut fra vinterstøvlene i minusgrader og tramper inn på det varme gulvet. Eller kjenne god varme fra veggovnen for den saks skyld. Men; trenger det være like varmt på badet når temperaturen ute endres? 

Hvis du mener ja, prøv å senk temperaturen en halv grad hver dag, slik at kroppen din venner seg gradvis til temperaturforandringen. Kanskje kan du senke varmekablene 2 grader, kanskje 5? Uansett ber jeg deg tenke på at enhver justering nedover, er penger spart på strømregningen. Oppvarming er en av de definitivt største utgiftspostene på strømregningen, og som i innlegget “5 kroner er bare småpenger“, drar alle monner her også.

En annen termostat jeg ber deg tenke over, er termostaten i dusjen. En varm dusj er deilig, men hvor varm trenger den å være? Må den være like varm på sommeren når du kommer inn fra 25 grader som på vinteren ved 10 minusgrader? 

Winter Girl
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com


En er vanedyr også på temperatur her, så det kan lønne seg å justere litt og litt, for å la kroppen venne seg til det. Kanskje kan du variere temperaturen underveis? Avslutte med en kort periode “kosevarme” på dusjen, etter at du er ferdig med den konkrete oppgaven, vaskingen, du gikk inn i dusjen for å få utført. Det samme gjelder forsåvidt badekar. Kan du justere ned badevannet en grad, to eller fire?

Som mamma justerer jeg jo alltid badevannet til ungene etter kroppstemperatur, hvorfor i alle dager freser jeg da på med skoldetemperatur når jeg skal dusje selv? Er jeg ikke så lur kanskje?

Anbefalt lesing: 

Jeg har skrevet om vannforbruk i innlegget: Spar penger med litermål , et av de aller første innleggene jeg skrev på denne bloggen. Innlegget inneholder også noen enkle øvelser du kan gjøre, enten alene eller sammen med familien, for å øke bevisstheten rundt vannforbruk og økonomi. Kanskje kan du spare enda mer? Og til deg som er ny leser: dette er sparetipsinnlegg nr 81 i kategorien sparetips for deg og meg.

Har du samme temperatur på badet året rundt?

#økonomi #sparing #tips

9 kommentarer
  1. Veldig nyttige tips! Mange som ikke tenker over at dette faktisk trekker masse strøm! og unyttig i mange tilfeller.er jo ikke så veldig lenge inne på et bad! Flott innlegg!

  2. Nei, jeg har ikke samme temperatur året rundt, selv om jeg liker best varmt vann når jeg dusjer, uansett 🙂
   Men jeg har varmekablene på bittelitt om sommeren også- jeg har ikke vindu på badet, kun en “dårlig” vifte, så jeg har fått tips om å ha på noen grader slik at det hjelper å holde fuktigheten unna 🙂
   I år var det faktisk så sinnsykt kaldt at jeg måtte ha på varmekablene i resten av leiligheten også- noe som er to år siden sist. Jeg får ikke alltid fyr i peisen- kremt- så da er det kjekt med varmekablene slik at det ikke blir helt uutholdelig å være inne 😛
   Veldig gode tips 😀

  3. Elin Slåen: Hehe, vi kjører isvann for å minimere både vannforbruk, tidsbruk og trivsel. Eller hvordan var det der igjen? Nei, en viss temp må man faktisk ha. Men for min del trenger den ikke være så varm som jeg tenker ved første forsøk for at det er behagelig.

   Ja, det er viktig på bad med dårlig lufting, så det gjør du nok lurt i 🙂

   Hehe, du får se om det er noe brevkurs i peisfyring å hive seg med på 😉 Varmekabler all over er kjempebehagelig, men kan fort smake litt surt når regningen skal betales.

   Sendte en sånn knallsøndag din vei, så håper du er klar for å ta imot 🙂

  4. Jeg liker ikke så godt den trykkende varmen det blir av varmekabler, så jeg pleier ikke ha mer enn rundt 16-18 grader på den verste vinteren, bare sånn at gulvet ikke skal være iskaldt å gå på, eller at det skal bli frostrøyk inne liksom 😛 Et vindu står jo alltid på gløtt pga hundene så det kan fort bli litt vel kaldt 🙂 Regningene er ikke så ille altså- verst i et par måneder hvis man glemmer å lese av strømmen bare 😛 ha ha..
   Men peisvarme kan nesten ikke bli for varmt- null stress med 30 grader inne 😀 ha ha..
   Jeg skjønner det liksom ikke. Noen greier å sette fyr på et helt ut, jeg greier ikke en gang å få fyr i peisen 😛 ha ha ha..

  5. Elin Slåen: Hehe, nei peisvarme er en helt egen varme, og dessuten har peisfyring med åpne vinduer en flott, maksimal “fyre for kråka”-effekt. mvh “oisann den kubben var både litt for stor og litt overflødig, kanskje vi skal sette opp et vindu eller to”.

  6. Ha ha ha- jeg fyrt ikke så ofte for kråkene, men det hender jeg må gå ut ofte fordi hundene syns jeg har det for varmt, så da må jeg lufte de litt ekstra 😛 ha ha

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg