Hvordan velge overnatting på ferie. (Sparetips)

På ferie må du ha en eller annen form for overnatting. Og det er ofte noe av det første du ser etter når du planlegger ferien. Hvor skal du bo? De følgende tipsene er laget med tanke på storbyferieturister, men kan meget mulig oversettes til både feriehus, charterferie, hytteleie og en herlig Norgesferie.

Å finne overnatting på ferie, bør gjøres litt på samme måte som ved kjøp av hus. Location, location, location. Og da mener jeg ikke at du må bo midt i smørøyet, men plasseringen bør være gjennomtenkt. 

Summer Vacation
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

– Sentrum av byene er ofte veldig dyrt, så om du vil bo her, anbefaler jeg å være tidlig ute på ulike bookingsider og legge merke til gode tilbud. Gjør en sortering av hotellene på forhånd, slik at du når tilbudene kommer vet hva som er aktuelt og uaktuelt. Ha minimum tre-fire alternativer, det lønner seg aldri å forelske seg i et spesielt hotell.

 

– Hvis du ikke ønsker å bo midt i sentrum, tenk transport. Relativ nærhet til t-bane, trikk, buss eller et budsjett som har tatt høyde for taxi. Du sparer mye på å trekke hotellet noen t-banestopp unna sentrum, og om du ønsker å gå opp i standard for samme pris, kan dette være løsningen. 

 

– Er du på opplevelsesferie, kan det lønne seg å plassere overnattingen nært en av tingene du gleder deg mest til å oppleve, fremfor å bo midt mellom alt. Dersom du bor midt mellom, må du reise hver eneste dag, bor du ved noe av det, minimerer du reisetid og utgifter den dagen.

 

– Ved valg av plassering, tenk på hva du skal gjøre på kveldene. Skal du på nattklubb, velg i nærheten av det. Skal du sitte hjemme mens barna sover, kan du kanskje velge et hotell med park, veranda, eller i nærhet til en matbutikk så en av du kan snike deg ut og lage romantisk piknik på hotellrommet?

Apartment building in Hong Kong
Licensed from: leungchopan / yayimages.com

– Vurder leilighetsleie som alternativ til hotell. Vi har brukt apartmentsapart.com både i Krakow, Budapest og Praha, og kan anbefale denne fra egne erfaringer. Airbnb har jeg enda ikke hatt gleden av å prøve, men det kommer nok. Leilighetsleie er spesielt gunstig i områder der mat er billig, mens der det er dyrt å kjøpe mat, kan hotellrom inkludert frokostbuffet vise seg å være det mest økonomiske alternativet.

 

– Ikke bli blendet av bilder og styling. Overnattingsstedet er ikke det viktigste med ferien, det er alle opplevelsene dere skal ha sammen. Jeg har av og til booket et greit hotell i 3-stjernersjiktet, og tatt en natt på et luksushotell med fantastisk frokost midt i oppholdet. Slike slumpluksusovernattinger får en ofte for en svært billig penge om en følger med. Dette er selvfølgelig noe som passer best dersom en reiser uten barn.

 

– Bruk gjerne tripadvisor eller andre tjenester for å gi en pekepinn på andres tilfredshet med overnattingsstedet, men ikke følg det slavisk. Det er mye juks ute og går på slike tjenester. Valuta for pengene er gjeldende også på midlertidige bosteder.

 

– Har konkret plassering lite å si, kan tjenester som hotwire.com kanskje være noe for deg. Der kan du spare mye, mot at hotellet er hemmelig til etter du har bestilt. Secretescapes.com har også vært nevnt av bekjente, men denne tjenesten har jeg ikke prøvd selv.

 

– Gjør deg kjent med sider som Expedia, trivago, hotels.com, booking og andre lignende sider. Generelt følg med på rabatter og tilbud.

 

– Trenger du junior suite, bestiller du det, men om et vanlig dobbeltrom fyller behovene, vurder om de tusenlappene kan bli brukt til noe annet i stedet. 

Honeymoon Suite
Licensed from: kwest / yayimages.com

Fine spørsmål å bruke ved valg av bosted:

– Hvor vil du bo?

– Hvilken standard ønsker du? 

– Hva er helt nødvendig på overnattingsstedet?

– Hvor mye plass trenger du?

– Hvor mye tid og penger ønsker du å bruke på transport?

– Hvor mye selvhushold ønsker du? 

– Hvilke fasiliteter trenger du? 

Når du har svart på disse, er det absolutt viktigste spørsmålet igjen: Hva vil du betale?

 

Likte du noen av disse tipsene?

 

Følg bloggen på Facebook HER for flere sparetips.

#pris #økonomi #sparing #tips #feriesparing

6 kommentarer
  1. Vi har bobil vi nå…så da er det bare å se etter campingplasser som ligger fint til..eller bare stoppe et sted å sove..men før så tok vi heller inn på campinghytter en hotell..liker friheten til å lage mat ol.. Flotte tips!

  2. Anne Grethe/FotoSeljordslia: Det er sant 🙂 Er hotellet nyoppusset er den nyoppussede suiten ofte milelangt fra det rommet du får, som ikke er pusset opp enda. 😉 Haha, rett i busk ja, vi hadde utsikt mot havet en gang, over taket på tilstøtende, høye lagerbygg. 😉 Takk 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg