Sparing og drivstoff

Mange har gjort en egen vitenskap av å vite når i uken drivstoff er billigst, når det lønner seg å fylle opp tanken. Men like viktig som å vite disse tidpunktene, er å vite hva som er dyrt og hva som er billig, og hva som sånn sett er gjeldende i ditt distrikt. Lag deg gjerne en vane å se på prisskiltet når du kjører forbi en bensinstasjon. Det er en fin øvelse, samt hjelper deg bli bevisst prisforskjellene. For det er penger å spare.

Her i huset kjører vi en ja takk, begge deler når det gjelder å spare inn på drivstoffkronene. Vi handler når vi ser det er billig, og benytter i tillegg bonuskort som gir oss 30 øre tilbake på literen. Vi har to ulike, begge knyttet til medlemsskap hos dagligvarekjedene. 

Petrol being pumped into a motor vehicle car.
Licensed from: kasto / yayimages.com

 

Et lite regnestykke:

Diesel 12,50 kr vs diesel 10,98 kr. Det er en forskjell på 1,52 kr, pr liter. På 20 liter utgjør det 30 kr, ved rett under 30 liter har du spart en femtilapp. Tar du i tillegg høyde for bonusørene, vil den reelle prisen ligge på 10,68 kr. Det er 1,82 kr forskjell pr liter. På 20 liter er det 36,50, på 27,5 liter har du spart en femtilapp.

Med mindre du nyter å betale mer enn du må for ting du trenger, start med å se på drivstoffprisene og kjøp når det er gunstig pris. Må du fylle når det er på sitt dyreste, tenk over om du må fylle tanken helt.

#bensin #diesel #spare #økonomi

6 kommentarer
  1. Ja der er vi faktisk blitt flinke..kjører ned å fyller mandag morgen..og om det ikke går..så fyller jeg bare for 200kr til neste søndag eller mandag.. Men bor så langt unna andre stasjoner, så blir bare denne..prøvde meg på bonuskort, men så stoppet det å virke, og var vanskelig å få i orden så jeg orka ikke..Skulle kanskje gjort det igjen.. men nå kjører vi ikke så mye lengre.. Men mye å spare her ja! Flott tips!

  2. dvergpinschere i mitt hjerte: Høres ut som dere gjør det på en veldig lur måte 🙂 Vi slet også litt med bonuskort i starten, men nå har både Shell og Esso her begynt å henge opp bruksanvisning på pumpene, slik at en slipper å inn på stasjonen å betale.

  3. Anne Grethe: Jepp, når det blir oppimot 2 kr literen på alt man fyller på et år, blir det penger. Hvis en tar gjennomsnittsforbruket til bilen i liter pr mil og ganger det opp mot forsikringskjørelengden til bilen, ser en jo virkelig hvor mye en kan spare på å være “flink”.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg