Har du også blitt ranet av Tine?

Vanligvis er jeg svært fornøyd med Tine. Kvaliteten er bra, produktene faller i smak og prisene er helt ok. Men akkurat nå er jeg utsatt for et ran og vil gjerne ha svar på hvor gullet er gjemt. Er det i produktet eller emballasjen jeg bør lete?

Vi har vært faste kunder på mager Kesam og har da kjøpt 300 ml til rundt 13 kr. I og med at vi bruker ganske mye Kesam, så vi det ikke som problematisk at pakningsstørrelsen ble økt 40 %, til 420 ml. Dersom prisen hadde økt 40 % også, hadde vi sett på en pris rundt 18,50 kr. Men, hvor mye står det på kvitteringen at storebrorpakningen kostet? 20 kroner? Neida, den koster 31 kroner, den. Det er en økning på 138,5 %. 

Kanskje synes de bare det var en morsom greie å bytte plass på tallene? Ikke vet jeg, men en prisøkning i den størrelsesordenen overrasket meg.

Close up of a pot of yoghurt with leaves and blueberries
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

For å sammenligne, hadde jeg fått 2,38 bokser av den gamle versjonen til samme pris. Og det ville da vært 714 ml, sammenlignet med de 420 ml jeg får nå.

Kanskje har de kjøpt inn og pakket den med hjelp av safirbelagte roboter, satt autografen til Usain Bolt på lokket eller puttet safran i en av 1000 bokser, men noe slikt har jeg ikke fått med meg. Dette lukter rett og slett katta i sekken for forbrukeren. 

Design, profilering og emballasje er gode virkemidler for å galoppere priser. Følg med dersom ditt favorittprodukt får en større, mindre, bedre eller dårligere emballasje. Det er ikke lenge siden noe tilsvarende skjedde, dog i mindre skala, med storpakningene med Yoghurt. Ny emballasje, eller “rebranding” skal begeistre forbrukeren, men det lønner seg å være litt skeptisk/følge med på prisen. Prislappene er der for å hjelpe deg.

Hva synes du om denne praksisen? Har du blitt ranet på denne måten?

 

(For å presisere; Tine er ikke alene om denne praksisen, men det var det eksempelet som lå nærmest i gjerningsøyeblikket. Stort sett alle bedrifter gjør noe tilsvarende i forbindelse med relanseringer, rebranding eller emballasjebytte.)

#pris #tips #økonomi #kesam #tine

14 kommentarer
  1. Likevel har du klart underet og har hele to Tine (Iskaffe) reklamer på dette blogginnlegget. Syntes bare det var en artig tilfeldighet. Kanskje du nå har rotete de bort i Tinemafiane, hvem vet? 😉 Liite innlegget, så du må ha en fin dag videre!

  2. mediakaos: Hehe, ja, det er jo der de vinner. For om prisen justeres opp, vil de fleste gjøre akkurat det. Nå var forsåvidt lettrømme nede på 12 kroner her, så da ble det det i stedet denne uken, til glemselen kommer og tar oss, og det er kesam for absolutt alle pengene igjen 😛

  3. Tine ser deg: Ja, det spørs om dette annonseriet kobler seg opp mot hva en skriver om 😉 Har også opplevd å få annonser for lånesøknader etter å ha skrevet innlegg som ikke akkurat skryter industrien opp i skyene. Skal ikke forundre meg om det kommer noen skumle Tine-menn med Fedora på døra nei, hvis det blir dønn stille håper jeg noen etterlyser meg 🙂 Håper du har hatt en flott dag, og får en kjempefin kveld 🙂

  4. Anne Grethe: Ble lettrømme i stedet denne uken, men neste gang jeg kjøper, skal jeg jammen sile den for å være sikker. Lærte jo gullgraving på Hunderfossen som liten, så noe bør jo være overførbart 🙂 Regner med du har hatt en fantastisk dag 🙂 Litt sjalu er lite dekkende 😛

  5. Jeg er gift med en økonom. Det her er hun lik deg på hehe. Jeg har lært mye bra av henne når det gjelder å sjekke priser på kilo opp mot pakker osv osv.
   Takk for et bra tips 🙂 Liker bloggen din veldig godt.

  6. Det er slike ting som er utrolig irriterende!
   Og ihvertfall når man bruker produktet mye.
   Jeg kan ikke huske hva akkurat nå, men jeg har selv opplevd at et produkt jeg brukte mye hoppet høyt opp i pris.
   Jeg skjønner jo det at man må ta litt mer for en større vare, men det finnes da virkelig grenser!

  7. Glagubben: Smart dame, kona di 🙂 Ja, det er viktig å følge med, for dagligvarebutikken er konstruert for at du skal gå fem på. Tusen takk, så hyggelig å høre. Liker veldig godt å ta turen på besøk til deg også 🙂 Håper du har en flott kveld.

  8. Den Rutete Skjorta: Ja, de fleste skjønner jo at det blir dyrere med større pakker, men det må liksom være et visst forhold synes jeg også. Vi bruker visst ikke mager kesam så mye mer, i hvert fall ikke denne uken. Ble litt prinsipp 😛 mvh Sta. Håper du har landet etter bloggtreff og kurs, og har en fantastisk kveld 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg